Truden Web Site: Forums

Truden Web Site :: Преглед на тема - Плетодумка
Въпроси/Отговори  •  Търсене  •  Профил  •  Лични Съобщения

СписанияСписания

Плетодумка Следващата тема
Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Проза
Автор Съобщение
ВоленПолет

Регистрирация: Aug 31, 2007

МнениеПуснато на: 31 08 2007 21:13
 Заглавие: Плетодумка
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Отворили сме нашия сив затвор и през малкият отвор отлитат сърцата ни. Мечтаят за места далечни на тази прошарена сивост. Вечно копнеем по далечината. Тази в очите, в сърцата. Обгърнатата в мъгла и мистичност далечина. Бягаме към нея със слух и зрение. С очи и уши бягаме. А тя все е далече. Нали това е далечината? Как всъщност да настигнеш далечината, когато тя все бяга за да бъде това, което е?
Спретнали сме си малко състезание ние хората. Състезание по различно живеене. Старецът отдавна е седнал на старият стол. Столът проскърцва и споделя старостта на стария. Погледът вероятно съзира минали неща. Бъстунът леко и трептящо сякаш се опитва да ги догони.
Каааде и към какво гледа този поглед? Какво търси? Защо?
Чаши.Чаши.Чаши.Чаши.Чаши. Още малко и думите щяха да се пукнат и изчезнат. Но къде отиват чашите в своята чашавост? Защо са чаши ако не се пълнят и ако начервени устни не прегръщат ръбовете им? И как така хукнали една след друга да не станат на влак, който носи кафе от Колумбия. Китай... Бразилия. Нова Бразилия и Скалистите планини на един друг континент. Разливат се чашите- вагони и превръщат света в една обърканост с аромат на кафе и бодрост.
Уплетох нощта, драги, в тая словестност. Уплетох себе си в нея и чрез нея, и аз станах нощ. Простирам се навсякъде сега и поглъщам всичко. В звуците съм и в проблясъците на тоя новонощен мрак. От далече ви виждам и сега аз съм далечината...
Несвързаност, но ритмичност. Хуха- луха- буха- бум!
Идваме от някъде, за някъде, а все сме никъде. Иди та разбери! Къде да ида, като незная сега къде съм? А защо съм? И защо ми е? Айде де! Неможело да се пише така. Кой ако не аз определя това. Тра- ла- ла.
Трябва ни трева под кръката за да крачим. Онзи отгоре вероятно е създал краката заедно с тревата. Предизвиквам нещата, колкото и несвързано да пиша. А и каква свързаност, когато едва мога да си спомня какво съм бил вчера. Чудя се зная ли стойността на зачрекнатата дума. Чудя се какво да започна с това и къде да го свърша. За кого да пиша и за какво, когато думите вече са само средство. Къде изчезна магията? Не... Това не е отчаяност. Надежда е- за един свят на романтични небеса и доброносещи звуци. За звуци ще пиша- само че като пропиша.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение  
Truden
----------
----------

Регистрирация: Aug 01, 2003
Местожителство: Johannesburg

МнениеПуснато на: 01 09 2007 00:13
 Заглавие:

Цитат:
Айде де! Неможело да се пише така.

Може, може.
Щом може да се чете така...

Вече съм ти почитател

ВоленПолет

Регистрирация: Aug 31, 2007

МнениеПуснато на: 01 09 2007 12:21
 Заглавие:

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение  
Потребител

Регистрирация: Mar 26, 2007

МнениеПуснато на: 22 10 2007 04:06
 Заглавие: Re: Плетодумка

ВоленПолет написа:
Надежда е- за един свят на романтични небеса и доброносещи звуци.

красиво!

ономатопея
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Списание 
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Проза

Идете на:   

Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си