| Автор |
Съобщение |
човекът

Регистрирация: Mar 26, 2008
Местожителство: България Пловдив
|
Пуснато на:
25 09 2008 22:45 Заглавие: |
  |
Бе нещо не ми е ясно с тва прераждане.То аз съм от групата на начинаещите.Как в едно бебе което е идеално чиста душа - дух, се преражда дух който е нечистив и бива върнат повторно.Кой от вас може да каже че се е преродил за да искупва грешки в минал живот.Дори и хипотетично да съм се преродил това съзнание вече не съществува. |
|
|
   |
 |
Ivaylo

Регистрирация: Nov 21, 2003
Местожителство: Холандия
|
Пуснато на:
26 09 2008 09:32 Заглавие: |
  |
Никой не се преражда, за да изкупи грешки от минал живот.
По принцип внимавай с това твърдение, понеже е много опасно.
Иначе казано, ако аз смятам, че ще се преродя, за да изкупя грешките си от сегашния си живот - значи мога да си греша колко си искам сега, нали? Това значи, че колкото и да греша сега, пак ще вляза в Рая, понеже ще си изкупя всичко по-нататак. Значи - дай да му отпуснем юздите в този си живот, пък после ще му мислим  . |
|
|
    |
 |
Truden
----------

Регистрирация: Aug 01, 2003
Местожителство: Johannesburg
|
Пуснато на:
26 09 2008 10:41 Заглавие: |
  |
Както винаги Ивчо е много точен  |
_________________ .: От всичко, което казах и не казах, най-важното е Онова, което не разбрахте :.
---
За мен, за Бог и за петте лева
_________________ |
|
   |
 |
Гост
|
Пуснато на:
26 09 2008 13:10 Заглавие: |
  |
Труден, раждането не е случайно. Родени сме да се разплатим по между си. Какво е твоето становище за пред аудиторията? |
|
|
| |
 |
човекът

|
Пуснато на:
26 09 2008 17:50 Заглавие: |
  |
Добре де как да предположа че съм се преродил като другото Аз преди мене е било съвсем друга личност друг човек. |
|
|
   |
 |
човекът

|
Пуснато на:
26 09 2008 20:37 Заглавие: |
  |
Не се изразих правилно.Имах пред вид че човек не се преражда за да испълни някаква мисия,а се ражда за да я осъзнае.Кое бебе се ражда със съзнание че е преродено да испълни определена мисия.Това не разбирам. |
|
|
   |
 |
Truden
----------

|
Пуснато на:
26 09 2008 21:46 Заглавие: |
  |
| Anonymous написа: |
| Труден, раждането не е случайно. Родени сме да се разплатим по между си. Какво е твоето становище за пред аудиторията? |
Да, Гост, няма нищо случайно в този живот, но кое те кара да поставяш някакъв смисъл в не случайните неща.
Някъде бях дал пример за предопределеността в живота с търкулнато топче по неравен път.
Мястото, където ще спре топчето е предопределено от посоката и силата на хвърляне, от ъгъла на хвърляне, от неравностите по пътя и т.н. Топчето не случайно подскача от място на място, но защо трябва да поставяме някакъв смисъл във всеки негов сблъсък.
И сега в контекста на въпроса ти: никой не се е родил случайно и най-простичкото доказателство за това е един полов акт
Вън от шегата, аз лично не виждам няколко милиарда смисъла на този въпрос.
Смисълът е един: Бог живее чрез нас, както ние "живеем" в съня си чрез сънуваните личности.
Ако се събудиш си Бог.
Ако не се събудиш си сънуван. |
_________________ .: От всичко, което казах и не казах, най-важното е Онова, което не разбрахте :.
---
_________________ |
|
   |
 |
Местен, от Пловдив
Гост
|
Пуснато на:
14 12 2008 21:26 Заглавие: |
  |
Искаш да кажеш, че само ако се "събудиш" ставаш Бог и оставаш в Бога, а ако не се събудиш - тогава какво -къде отиваш и какво ставаш? Или нищо не ставаш? И нямаш право на повторен опит?!
Моля за пояснение. |
|
|
| |
 |
Truden
----------

|
Пуснато на:
15 12 2008 00:41 Заглавие: |
  |
| Местен, от Пловдив написа: |
Искаш да кажеш, че само ако се "събудиш" ставаш Бог и оставаш в Бога, а ако не се събудиш - тогава какво -къде отиваш и какво ставаш? Или нищо не ставаш? И нямаш право на повторен опит?!
Моля за пояснение. |
За това съм писал до втръсване.
Да, казвам, че само сънуващият се събужда.
Сънуваните не се събуждат, и е глупаво да се предполага, че имат някакъв шанс за събуждане.
Потърси с търсачката и ще намериш достатъчно написано от мен. |
---
_________________ |
|
   |
 |
Местен, от Пловдив
Гост
|
Пуснато на:
15 12 2008 19:44 Заглавие: |
  |
Труден, много благодаря за отговора.Нито за миг не ми е идвало наум, че когато кажа "човек" някой може да разбере нещо друго от "дух".
Съжалявам за недоразумението. Защото иначе почти на 99,99% моите виждания се припокриват с твоите. И искам да ти кажа, че може да не си Беинса Дуно, но доста се приближаваш до него.
Впрочем, Ванга е имала една единствена сдреща с Петър Дънов, и след неговата физическа смърт- някъде две-три години - е казала, че той се е преродил вече и ако го види - може да го познае.
Явно е имало доста работа за довършване.
Успех!  |
|
|
| |
 |
Truden
----------

|
Пуснато на:
15 12 2008 22:02 Заглавие: |
  |
| Труден, много благодаря за отговора.Нито за миг не ми е идвало наум, че когато кажа "човек" някой може да разбере нещо друго от "дух". |
Човек е плът и разум и живее чрез духът, който му дава живот.
По тези признаци, човек не се различава от повечето бозайници.
Защо да е дух?
Пътувал ли е там, където Духът пътува, има ли Любовта, която Духът има? Има ли Мъдростта му, Свободата му, Състраданието му?
Знаеш ли какво е Дух, за да го сравняваш с човека?
Духът е във всичко, но не всичко е вечно и не всичко е Дух.
Пак пример със съня.
Ще наречем твоят разум с името "Дух".
Сънуваният е част от твоя сънуващ разум, част от Духa, защото е сътворен от него.
Сънуваният има живота си благодарениe на Духа, който е създал съня и него в съня.
Но сънуваният не е разумът, не е Духът, който ще се събуди.
Той е негова илюзия, която един ден ще се размие в събуждането.
След събуждането остава Истинското, Духът, който е Буден. |
---
_________________ |
|
   |
 |
Местен, от Пловдив
Гост
|
Пуснато на:
16 12 2008 19:19 Заглавие: |
  |
Бозайниците са част от Творението, човекът е част от Твореца.
Моят дух е пътувал, там дето пътува Духът.
Има Любовта , има Състраданието, за Мъдростта не смея да съдя аз.
Когато Бог реши, че някой е достигнал до там, докъдето трябва, първото нещо, което му "дарява" е силно снижение на неговото Его - до нула. Това не е като да мислиш, че си повече от другия, нито , че си нещо по- малко от него. Никой не е по- Голям от другия. Когато човек се възгордее от това, което е постигнал - резултатът не е много очарователен. Например, мисли, че " дамите не са сбъркани, те такива се раждат". Много добре знаете, че душата няма пол - и няма защо да изтъкваме пола като преимущество- може да се родиш както като мъж, така и като жена.
Струва ми се закономерно - Бог дарява Виждащия и с възможността да лекува. Първо - себе си, после - останалите желаещи. / пр.Ванга, Дънов,св. Петка, пр.Стойна и пр./Лекуването е както на физическо, така и на духовно ниво.
Надявам се искрено, че имате много излекувани.
А думите могат както да убиват, така и да лекуват - и във физически, и в духовен план. |
|
|
| |
 |
Truden
----------

|
Пуснато на:
16 12 2008 21:13 Заглавие: |
  |
| Бозайниците са част от Творението, човекът е част от Твореца. |
Точно това се опитвам да обясня - човек не е част от твореца.
Бог не убива, не злослови, не завижда, не прелюбодейства, не е алчен, не е лукав, не краде... не прави нищо от лошотиите, които човек прави.
Онзи, който е част от Твореца е като Него.
По-точно той е Него.
"чук-чук"
"Кой е?"
"Ти, от другата страна на вратата."
Писал съм много за разликите в същностите.
Всяка същност е непроменима.
Човек си остава човек.
Бог винаги е Бог.
Бог може да живее в човека.
Затова между човеците можеш да срещнеш Бог, но при Бог няма да срещнеш човек.
| Когато човек се възгордее от това, което е постигнал - резултатът не е много очарователен. Например, мисли, че " дамите не са сбъркани, те такива се раждат". |
Горното сигурно е отнесено към страницата за ГРЕШКА
Моля да ме извиниш, ако чувството ми за хумор се разминава с твоето, но трябва да ти е било интересно, щом си стигнал чак до тази реплика.
Учудвам се, че я интерпертираш по такъв начин.
Но очевидно по-ти харесвам като гадинка, която не уважава жените и... останалите човеци
Пропуснал си обаче факта, че монологът е на "един депресиран сървър" а не мой  |
---
_________________ |
|
   |
 |
lesna

Регистрирация: Nov 21, 2008
|
Пуснато на:
17 12 2008 12:31 Заглавие: |
  |
Здравейте Местен от Пловдив!Здравей Aura!
Благодаря ВИ за подкрепата.
Чесно да ви кажа, няма проблем за мен , че ме наричат така- глупава, със съмочуствие, депресирана, и.т Сигорно щях да се засегна преди три години. Но ми се случиха доста неща така че не ме интересува кой какво мисли за мен. Успях да съм над това.
А може и така трябва да е- Този който е достигнал до Бога, и е развил тези ,,Божествени качества''- като да обижда, да се шегува само той, да отрича всяко друго мнение, да е правилно. Знае ли човек?
Затова сигорно ние , трудно разбираме Боговете, и трябва да ни се повтаря по няколко пъти.
Специално към теб, Местен от Пловдив, виждам че ти е интересна тази тематика, препоръчвам ти книгите на Шибенду Лахири и Джиду Кришнамурти.Те ми помогнаха много в себепознанието ми. |
|
|
 |
 |
|
|
|
Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|