| Автор |
Съобщение |
човекът

Регистрирация: Mar 26, 2008
Местожителство: България Пловдив
|
Пуснато на:
25 09 2008 22:45 Заглавие: |
  |
Бе нещо не ми е ясно с тва прераждане.То аз съм от групата на начинаещите.Как в едно бебе което е идеално чиста душа - дух, се преражда дух който е нечистив и бива върнат повторно.Кой от вас може да каже че се е преродил за да искупва грешки в минал живот.Дори и хипотетично да съм се преродил това съзнание вече не съществува. |
|
|
   |
 |
Ivaylo

Регистрирация: Nov 21, 2003
Местожителство: Холандия
|
Пуснато на:
26 09 2008 09:32 Заглавие: |
  |
Никой не се преражда, за да изкупи грешки от минал живот.
По принцип внимавай с това твърдение, понеже е много опасно.
Иначе казано, ако аз смятам, че ще се преродя, за да изкупя грешките си от сегашния си живот - значи мога да си греша колко си искам сега, нали? Това значи, че колкото и да греша сега, пак ще вляза в Рая, понеже ще си изкупя всичко по-нататак. Значи - дай да му отпуснем юздите в този си живот, пък после ще му мислим  . |
|
|
    |
 |
Truden
----------

Регистрирация: Aug 01, 2003
Местожителство: Johannesburg
|
Пуснато на:
26 09 2008 10:41 Заглавие: |
  |
Както винаги Ивчо е много точен  |
_________________ .: От всичко, което казах и не казах, най-важното е Онова, което не разбрахте :.
From everything that I wrote, and I didn't write, the most important is That which you couldn't understand. |
|
   |
 |
Гост
|
Пуснато на:
26 09 2008 13:10 Заглавие: |
  |
Труден, раждането не е случайно. Родени сме да се разплатим по между си. Какво е твоето становище за пред аудиторията? |
|
|
| |
 |
човекът

|
Пуснато на:
26 09 2008 17:50 Заглавие: |
  |
Добре де как да предположа че съм се преродил като другото Аз преди мене е било съвсем друга личност друг човек. |
|
|
   |
 |
човекът

|
Пуснато на:
26 09 2008 20:37 Заглавие: |
  |
Не се изразих правилно.Имах пред вид че човек не се преражда за да испълни някаква мисия,а се ражда за да я осъзнае.Кое бебе се ражда със съзнание че е преродено да испълни определена мисия.Това не разбирам. |
|
|
   |
 |
Truden
----------

Регистрирация: Aug 01, 2003
Местожителство: Johannesburg
|
Пуснато на:
26 09 2008 21:46 Заглавие: |
  |
| Anonymous написа: |
| Труден, раждането не е случайно. Родени сме да се разплатим по между си. Какво е твоето становище за пред аудиторията? |
Да, Гост, няма нищо случайно в този живот, но кое те кара да поставяш някакъв смисъл в не случайните неща.
Някъде бях дал пример за предопределеността в живота с търкулнато топче по неравен път.
Мястото, където ще спре топчето е предопределено от посоката и силата на хвърляне, от ъгъла на хвърляне, от неравностите по пътя и т.н. Топчето не случайно подскача от място на място, но защо трябва да поставяме някакъв смисъл във всеки негов сблъсък.
И сега в контекста на въпроса ти: никой не се е родил случайно и най-простичкото доказателство за това е един полов акт
Вън от шегата, аз лично не виждам няколко милиарда смисъла на този въпрос.
Смисълът е един: Бог живее чрез нас, както ние "живеем" в съня си чрез сънуваните личности.
Ако се събудиш си Бог.
Ако не се събудиш си сънуван. |
_________________ .: От всичко, което казах и не казах, най-важното е Онова, което не разбрахте :.
From everything that I wrote, and I didn't write, the most important is That which you couldn't understand. |
|
   |
 |
|
|
|
Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|