Truden Web Site: Forums

Truden Web Site :: Преглед на тема - За менопаузата
Въпроси/Отговори  •  Търсене  •  Профил  •  Лични Съобщения

СписанияСписания

За менопаузата Следващата тема
Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Окултизъм
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: 30 09 2008 21:19
 Заглавие: За менопаузата
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Труден, какво ще обясниш за значението на менопаузата и относно намаляването на енергията на половата система? Защо е различно това състояние при всяка жена? Каква е ролята на чувствата и защо в крайна сметка е необходима тази 'буря' вместо постепенно и спокойно не затихне функцията на жлезата? Благодаря.

Truden
----------
----------

Регистрирация: Aug 01, 2003
Местожителство: Johannesburg

МнениеПуснато на: 30 09 2008 22:41
 Заглавие:

Ако търсиш медицинската страна на отговора, бих те посъветвал да се обърнеш към специалист по медицина.

Моят отговор е малко по-различен.
Човек (мъжът и жената) минава през два периода на съзряване, или ако трябва да съм по-точен, бих ги нарекъл периоди, в които човек придобива готовността да извърви два пътя в своето развитие.

Първият период на съзряване е юношеският пубертет, когато човек придобива способностите, нужни му в материалния живот.
Тялото се променя и узрява за репродуктивност, а психиката за борба в материалния живот.

Вторият период на съзряване е така наречената "критическа възраст", която при жената е белязана с менопаузата.
Тялото на жената, усетило слабостта си да "произведе" качествено продължение на живот, се "отказва" от това си задължение.
Не мога да опиша химическите процеси в тази връзка, които влияят и на психическото равновесие на жената в този период.

Не бих ползвал думичката "необходимо" по отношение на тези "бури".
По-скоро това е ефект на съзряването и на химически процеси в женското тяло.

При мъжете това съзряване минава по-леко от физиологична гледна точка, но но пък е много видимо в психическите промени.
При всички е различно, но общо взето всички оглупяват в този период

Та, ВТОРИЯТ ПЕРИОД на СЪЗРЯВАНЕ дава готовността на човек да се обърне към духовния живот.
Да се обърне към себе си, близките си, ценностите в живота и неговото осмисляне.

Забележи, че казвам дава готовност.
Човек е готов да се обърне в другата посока, но не е задължително да го направи.
По-голям процент от хората продължават по инерцията на материалното.

Разбира се, мнозина започват да мислят за духовното много преди да минат през втория период на съзряване, но интересът към духовното не е гаранция за зрялост и готовност, въпреки, че има и изключения.

---

Малко в страни от въпроса ми се иска да кажа, че жената е белязана с емоционален тип мислене и точно поради това, и за да култивира рационално мислене, й е дадено да бъде емоционално нестабилна по време на менструалните цикли.
Това се месечните периоди, в които жената би могла да култивира емоционална дисциплина.

Как трябва да мисли една жена в менструален цикъл:
"Чувствам емоционален срив, защото съм в менструален цикъл. Ако овладея емоциите си, мога да владея света много по-добре. Защото и без друго го владея..."

Гост

МнениеПуснато на: 30 09 2008 23:17
 Заглавие:

Много ти благодаря, Труден, за подробното обяснение. Предстои ми този етап на преминаване от едната възраст към другата и мисля, че когато то е осъзнато и разбрано добре, процеса ще е без много големи трусове и ще се преодолее паниката като стъписване.

Има здравна литература в нета и коментари, но мен ме интересува познанието. Ти споменаваш за химическите процеси в този период, които влияят на психиката. Отражението на менопаузата рефлектира върху главата, т.е. процесите са насочени към главоболие и емоции. Не може да се разглежда изолирано физическото тяло без енергийното му. Интересува ме, можеш ли да напишеш как да си помогнем, как да трансформираме енергиите така че да стане балансиране в тялото, без да се натрупва прекомерно много енергия в главата за сметка на половата функция? Интересува ме тази връзка: енергия - тяло за да има баланс, без да става нарушение и мисля, че осъзната по този начин, Менопаузата ще се преодолее по-леко. Благодаря ти.

Truden
----------
----------

МнениеПуснато на: 01 10 2008 17:26
 Заглавие:

Както и да се чувстваш през този период, в никакъв случай не вземай лекарства (хормонални, успокоителни и пр.)

Самият факт, че осъзнаваш предстоящата промяна и насочваш съзнанието си към преодоляване на страничните ефекти, е достатъчно добро лекарство.

И в пубертета и в критическата възраст, човек се нуждае от не натрапващо внимание и свобода. (това би трябвало да го прочетат съпругът ти, децата ти, приятелите ти)

Докато жените се потапят в редуващите се студено/топли вълни и раздразнението от всичко заобикалящо ги, мъжете стават изгарящо ревниви и суетни.

Не се притеснявай да задоволяваш всички свои прищявки, от храната до секса. Нормално е вегетарианци да погледнат към месото в този период или заклети месоядци да станат салатоядци

По-често ползвай в храната си семена (не ядки).
Сурови, сварени, в салата, на гозба, покълнали, печени...
Те винаги са полезни за жената.

Гледай се по-често в огледалото и се усмихвай на себе си, дори лицето ти да се е петносало и погрозняло.
Усмихвай се в огледалото.
Разкраси душата си.
Това е най-добрия лек.

Себеанализирай се по-често в този период.
За жената не е добре да остава на саме, но ако можеш да останеш сама за половин час, легнала и опитваща се да се изпразниш от мислите, ще ти е от полза.

Пий по-често вода.

Гост

МнениеПуснато на: 02 10 2008 22:01
 Заглавие:

Труден, а какво би казал за болката в гръбначния стълб и особено в таза и пукането на прешлените? Благодаря ти.

Truden
----------
----------

МнениеПуснато на: 02 10 2008 23:04
 Заглавие:

Нищо не мога да кажа, мила, и би било доста опасно да приемаш съвети от лица без медицинска квалификация.
Благодаря ти за доверието, но най-добре ще е да се обърнеш към лекар, ако проблемът ти е сериозен.

Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Окултизъм

Идете на:   

Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети