Затвори Премести
Truden Web Site: Forums

Truden Web Site :: Преглед на тема - опитвам се да разбера
Въпроси/Отговори  •  Търсене  •  Профил  •  Лични Съобщения

СписанияСписания

опитвам се да разбера Следващата тема
Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Въпроси към Труден Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
Truden
----------
----------

Регистрирация: Aug 01, 2003
Местожителство: Johannesburg

МнениеПуснато на: 28 11 2008 10:28
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Anonymous написа:
Труден, благодаря ти за обяснението. А можеш ли да направиш разграничение между Дух, Свети Дух и Бог?

Малко по-горе в нашия разговор отговорих на този въпрос.
Ако ме караш да повтарям по няколко пъти едно и също нещо, значи не ме слушаш(четеш), а това е израз на неуважение.

Ето отново какво казах:

Цитат:
Вселената е пропита от Светия Дух.
Виж капката в логото на Truden Web Site.
Това е Вселената, намираща се в Безбрежна Светлина.
Онази част от Светлината, която е в Капката е Светия Дух.
Светият Дух прави Капката жива (видима за себе си)
Безбрежната Светлина вън от Капката е Духът-Отца(Цялото), в който тя (капката) съществува като Сън.

За да съм съвсем КОНКРЕТЕН, ще направя малко пояснение.
Безбрежната светлина вън от капката е Духът.
А Цялото е Духът и Капката ЗАЕДНО.

Малко глупаво е да се раздробяват така нещата, защото Капката е проявление на Духът (Негов Сън), но за удобство на УМА се налага това допълнение.

МнениеПуснато на: 06 12 2008 21:58
 Заглавие:

Труден, а каква е разликата между човешки дух и свети дух? Не е толкова лесна тази теория, сравнявайки я с тази за истината и вкуса на бисквитката. Тука размишлявайки си, какво мога да вкуся? Благодаря ти.

lesna

Регистрирация: Nov 21, 2008

МнениеПуснато на: 07 12 2008 14:27
 Заглавие:

Здравей Труден!Здравей Госте!
Аз мисля, че няма разлика, между човешки дух и светия дух.Всичко е едно.Няма творец и творение.Разделянето става от егото и ума на въплатеното съзнание.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение  
Гост

МнениеПуснато на: 07 12 2008 20:28
 Заглавие:

Здравей Лесна!
Защо когато човек е неизлечимо болен търси небесна помощ-лек, т.е Светият дух да му помогне да оздравее? Излиза, че душата, която е част от човешкия дух, се превъплащава винаги заедно с духа си понеже са свързани. Ако Труден вземе участие, сигурно ще се проясни.

lesna

МнениеПуснато на: 07 12 2008 21:42
 Заглавие:

Здравей Госте!
Съгласна съм с теб, че и Труден е хубаво да се включи с неговото мнение по въпроса,защото наистина доста ги разбира нещата.
Аз мисля че не човешкия дух се обръща към светия дух, а ума.Той -ума, създава минало и бъдеще, той търси , той предлага.Мисля че трябва да разграничаваме, ум от памет и реалност от действителност.
Ние така сме умствено замърсени, че за да се изчистим , за да станем например , като децата с такова чисто съзнание трябва доста да работим върху себе си.)
Трябва да взимаме пример от тях.Когато те са неизличимо болни не се молят на никого, приемат нещата такива каквито са.
Само ние се бунтуваме срещу живота, искаме да е така както си мечтаем и фантазираме.Както ни диктуват и мислите които ни са наложени от семейство, социална среда, религия.
Аз мисля че истинската свобода е над ума
Truden
----------
----------

МнениеПуснато на: 08 12 2008 12:03
 Заглавие:

Anonymous написа:
Труден, а каква е разликата между човешки дух и свети дух?

Ти продължаваш да ми задаваш един и същи въпрос

----------

МнениеПуснато на: 08 12 2008 12:14
 Заглавие:

lesna написа:
Здравей Труден!Здравей Госте!
Аз мисля, че няма разлика, между човешки дух и светия дух.Всичко е едно.Няма творец и творение.Разделянето става от егото и ума на въплатеното съзнание.

Разликата е същата като тази между сънувания образ и сънуващия.
Ако сънуваш Пешо и се събуждаш като Пешо, разлика няма, но Ако сънуваш Пешо а се събуждаш като Лесна, разликата е очевидна

Колко героя от твоя сън се събуждат?
Всички, или само един?

Твоят Сън е Светия Дух, и всички в съня ти са "живи" благодарение на него, но само един се събужда и може да се идентифицира със сънуваното.
Останалото изчезва невъзвратимо.

И се оказва, че има "творец" и "творение"
Очевидно е, че творецът не твори преднамерено, а творението е проявление на Твореца.
И макар да са едно, разлика има.
Защото твореца остава Вечен, а творението изчезва като сънуван някога сън.

МнениеПуснато на: 08 12 2008 13:53
 Заглавие:

Труден, аз задавам вьпроси по темата, която ми е интерсна. Материята за мен е трудна и искам да науча повече и да си разширя знанията. Ти не си толкова приказлив, но все пак понаучавам доста като си размишлявам след това. Ето сега се опитвам да разбера за астралното тяло - то от какво се формира при новия сън и към кое принадлежи - към духа или кум душата? И още, защо компонентите на астралното тяло са различни за всеки човек? Вярно, че хората са различни, дори и близнаците. Благодаря.

lesna

МнениеПуснато на: 08 12 2008 14:03
 Заглавие:

Здравей Труден!
Ако Светлината я няма Капката не може да види себе си.
Ако Капката я няма и Светлината не може да види себе си.
Какво разделя капката от светлината.?
Какво разделя сънуващия от съня?
Не е ли същото което разделя, Твореца от творениението ,Чистото съзнание от въплатеното съзнание, човешкия дух от светия дух.)
Truden
----------
----------

МнениеПуснато на: 08 12 2008 15:46
 Заглавие:

lesna написа:

Какво разделя капката от светлината.?
Какво разделя сънуващия от съня?

Думичката "разделя" няма място тук.
Научете се, че думите не може да се ползват безразборно.

Две различни същности не са различни поради РАЗДЕЛЕНИЕТО.
Какво разделя славея от крокодила?
Аре, да сме по-точни: какво разделя сънуващия от съня?
Сънуващият е РАЗУМ, а сънуваното е ИЛЮЗИЯ.
Кое разделя РАЗУМА от ИЛЮЗИЯТА.
Нищо не ги разделя.
Илюзията съшествува благодарение на разума, а разума може да осъзнае същността и чистотата си, благодарение на илюзията.
Защото, когато се разграничи от илюзията, разума поставя ГРАНИЦИ на своята същност.
Но тези граници не са РАЗДЕЛЕНИЕ, а РАЗБИРАНЕ, ПОЗНАНИЕ на своята същност: "Ето, аз съм ТОВА, а другото е моя ИЛЮЗИЯ."

Къде е разделението тука?
Няма място за такава дума.

Има различия, но в различията няма разделение.

МнениеПуснато на: 08 12 2008 17:12
 Заглавие:

Здравей Труден!
Аз мисля, че говорим за едни и същи неща, само че с различни думи.

Ще ти кажа, какво разделя славия от крокодила)
Разделя ги околната среда, въпреки че живеят на планетата земя.)
А разликата е, че едното е птица, а другото влечуго.
Илюзията съшествува благодарение на разума, а разума може да осъзнае същността и чистотата си, благодарение на илюзията.
Защото, когато се разграничи от илюзията, разума поставя ГРАНИЦИ на своята същност.-Точно това и аз мисля.И да се разграничи илюзията от разума, са и помогнали егото, и ума.)
Гост

МнениеПуснато на: 08 12 2008 21:55
 Заглавие:

Искам да се включа към темата за славея и крокодила, но под друг ъгъл - прилика. И двата вида си приличат по това, че са организми. Същото важи за теменужката и слона. Същото се отнася за хората - имат еднакво устроено тяло и приликата е само външна. А всеки е толкова различен от останалите. Нямам впредвид социално положение. Енергетиката е различна. Няма ли резонанс между двама души, те се разделят.
Труден, какво е общото и различното между Разум и Ум? Умът е съставка от астралното тяло.

Truden
----------
----------

МнениеПуснато на: 09 12 2008 08:42
 Заглавие:

lesna написа:

Защото, когато се разграничи от илюзията, разума поставя ГРАНИЦИ на своята същност.-Точно това и аз мисля.И да се разграничи илюзията от разума, са и помогнали егото, и ума.)

Както вече казах в предното си мнение, тази ГРАНИЦА не разделя.
Тя се появява като израз на РАЗБИРАНЕ(ОСЪЗНАВАНЕ).
УМЪТ (ЕГОТО) е който живее в илюзията, но пак УМЪТ (ЕГОТО) е който осъзнава Истината.

Затова и въпросът "Какво разделя?" е неуместен.

Гост написа:
Труден, какво е общото и различното между Разум и Ум? Умът е съставка от астралното тяло.

Ох, ти ме разбиваш с твоите въпроси
Не мисля, че има разлика между двете, по начина по който се ползват тези думи в нашия език.
Но за твое удобство можем за нас си да определим нови стойности за тях.
В такъв случай УМ ще е онова нещо, което има способността да мисли, но не ползва тази си способност, а РАЗУМ можем да наречем УМът, който ползва способността си да мисли.

Забрави за астралното тяло.
Това "знание" с нищо не ти помага.
НеМатериалното няма граници, затова е глупаво да се говори за тяло и форма вън от материята.
Това са детски фантазии на детски "мъдреци".

МнениеПуснато на: 09 12 2008 20:10
 Заглавие:

Труден, тъй като виждам, че ти са доста ясни нещата/предполагам от личен опит/, искам да попитам нещо такова : Астралната проекция и излизането извън тялото са, според мен, две различни неща, макар и двете свързани с преживявания на духа. Можеш ли да ми отговориш дали ти са се случвали и двете неща, ако разбираш за какво става въпрос.
Естествено , зная какво пише по книгите/зависи кои/, но личните преживявания са далеч по- достоверни за мен.
Много благодаря.

Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Въпроси към Труден Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Идете на:   

Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети