Не можеш да се промениш, Даниеле.
Хората са като различни животни.
Лъвът е лъв, конят е кон, орелът е орел...
Всяко същество се променя между раждането и смъртта, но лъвът се ражда лъв и умира като лъв., конят се ражда кон и като кон умира.
Орелът му трябва време за да полети, на лъвът му трябва време за да почне да ловува, а на конят, за да понесе някого на гърба си.
Щом си стигнал до мен с твоите въпроси, значи имаш техните отговори,
Никой не задава въпрос за непозната материя.
Овчарят не задава въпросите на Айнщайн.
Хората приемат своите недъзи като непълноценност, а то е обратното.
Всеки недъг е пречка, чието предоляване те прави по-силен, по-мъдър и по-пълноценен.
Ако прочетеш във форумите как съм писал пред няколко години, ще видиш колко невъздържан съм бил.
Има неща, които бих искал да не съм казвал, но те си стоят и не ги трия, макар, че мога да го направя.
Умните ще видят глупостта и невъздържаността ми като растеж, като път към помъдряване.
По- простичките ще ме видят като смотаняк.
И какво от това?
Тяхното мение не променя този, който съм днес.
Чуждата любов и чуждата осъдителност не ме променят.
Промяната е в мен, в същността ми.
Само моята любов ми служи и само моята омраза може да ми навреди.
Има един трик в медитацията.
Сигурно си забелязал на снимки и картини, че медитиращите докосват палеца с един от другите си пръсти.
Това се прави, за да се създаде навик-катализатор за по-бързо влизане в медитация.
С времето съзнанието приема докосването на палеца с другия пръст като сигнал за влизане в медитативно състояние, и навлизането в това ниво става почти моментално.
Ползвай този трик, за да се отървеш от заекването.
Измисли си някакво докосване на пръстите или нещо, което да ти е удобно, но винаги да е едно и също и правено по един и същи начин.
Ако ще ползваш докосване на палец, не е нужно да го правиш с двете ръце, но винаги трябва да е с една и съща ръка и с едни и същи пръсти.
Научи няколко стихотворения и/или песни и докато декламираш и пееш, ползвай този трик.
Прави го всеки ден, когато ти е удобно
Когато говориш ползвай същия трик.
С времето заекването ще изчезне. Аз ти го гарантирам.
След време няма да имаш нужда и от трик, за да не заекваш.
Отпусни се, и да не ти пука.
Чуждото мнение не те променя.
Ако си роден орел, като орел ще си отидеш