Затвори Премести
Truden Web Site: Forums

Truden Web Site :: Преглед на тема - една скучна приказка
Въпроси/Отговори  •  Търсене  •  Профил  •  Лични Съобщения

СписанияСписания

една скучна приказка Следващата тема
Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Миш-Маш
Автор Съобщение
mart-varna

Регистрирация: Aug 14, 2003
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: 04 11 2004 22:14
 Заглавие: една скучна приказка
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Този текст подготвих за forum.all.bg , но преди да го пусна там, го прочете една от нас (от Трудните хора ) . Донякъде на нея се дължи тази приказка да я постна тук
-----------------------
- Здравей, къде живееш
- ей там на край гората
- а що дириш тук във пустотата
- ми загубило съм се незнам
- искаш ли да ти покажа пътя
- не, само ме нахрани
- нямам с какво.ела до моята къщичка - там ще намерим
- добре
Тръгнали те вървели що вървели и на пътя им изкочил вълк.Много гладен бил той.
Уплашили се първите 2 същества, спогледали се, прегърнали се здраво и започнали да треперят, завалял дъжд, гръмотевици разцепили небето.Вълкът бавно и облизвайки се започнал да приближава, спокоен, че плячката му няма да избяга... Тъкмо посегнал с острите си нокти и едното същество извадило от пазвата си вълшебен нож, с който ослепило очите на вълкът, но отворило третото му око, тогава вълкът ги видял като чисти енергии и казал:
- о съжалете мен незрящия, аз бях нищ духом, но прогледнах...
Обърнал се и избягал...
После те продължили по пътя си влезли в къщурката и гладното същество било заситено. Излязло в ноща и продължило пътя си самичко. Появила се една буйна студена река, но то знаело , че трябва да я прекоси - засилило се и цопнало в най-дълбоката и част, намокрило си дрехите и потънало. Срещнала го една хищна риба и го погълнала. На сутринта един рибар я уловил... Открил в тялото и нещо, което едва дишало, занесъл го на най-високия връх и го оставил...
През много ръце преминало това същество, но никъде не намерило себеподобните си, то било безсмъртно, но било самотно...
Някога някой му казал, че ще дойде денят, когато то ще получи своето щастие, но тъй далечен му се струвал този ден и тъй скучно то живяло живота си...
Накрая се оказало, че за да дочака Денят е трябвало да прави нещо/неща, но не могло да изтълкува правилно какви точно трябва да са и получило малка незадоволителна утешителна награда...
Натъжило се то още повече, ... но нещеш ли появил се отнейде златен мустанг - хвърлил го той отгоре си и препуснали в степта, толкова бързо, че съществото се разтворило във въздуха...
И шашавата приказка свършила тук!!!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати писмото  Посетете сайта на потребителяICQ Номер
mart-varna

МнениеПуснато на: 04 11 2004 22:39
 Заглавие: в допълнение

....когато я (приказката) започвах незнаех как ще свърши
само исках да е тъжна...Краят не е тъжен, но...но то
не е намерило себеподобните си?!не може да е нямало - но незнам на кой свят са били
а и то се е разтворило значи е загубило индивидуалността си. не съм сигурен дали това е тъжно..
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати писмото  Посетете сайта на потребителяICQ Номер
Truden
----------
----------

Регистрирация: Aug 01, 2003
Местожителство: Johannesburg

МнениеПуснато на: 04 11 2004 23:09
 Заглавие:

А защо е трябвало да бъде тъжна приказка, Марто? Neutral

Регистрирация: Nov 21, 2003
Местожителство: Холандия

МнениеПуснато на: 05 11 2004 11:48
 Заглавие: Защо "една скучна приказка"

И на мен ми е интересно защо трябва да е тъжна, обаче ми е по-интересно защо си я озаглавил "Скучна приказка". На мен хич не ми се видя скучна, не знам за другите как е?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати писмото Списание Посетете сайта на потребителяICQ Номер
elan

Регистрирация: Apr 30, 2004
Местожителство: България, Златица

МнениеПуснато на: 05 11 2004 12:43
 Заглавие:

Нито е тъжна , нито е скучна , а е много, много хубава

Поздравления
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати писмото Списание Посетете сайта на потребителяICQ Номер
mart-varna

МнениеПуснато на: 05 11 2004 14:02
 Заглавие: Към Иво и Труден

Исках приказката да е тъжна, понеже настроението на автора , докато я е писал е било такова, а той искал другите да усетят колко му било тъжно тогава

А за това , че не е скучна 10х
Радвам се че ви е харесала
Ivaylo

Регистрирация: Nov 21, 2003
Местожителство: Холандия

МнениеПуснато на: 09 11 2004 10:53
 Заглавие: Re: Към Иво и Труден

Наистина ни хареса приказката. Ще се радвам, ако напишеш още. Може и весели, тоесто когато ти е много весело, напиши нещо, да видим какво ще излезе.
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Миш-Маш

Идете на:   

Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети