| Автор |
Съобщение |
mirror

Регистрирация: Sep 28, 2003
|
Пуснато на:
03 12 2003 15:46 Заглавие: Не че бързам....нееее |
  |
 Не ви ли писва понякога да ви "дарпат", да ви "бутат", да ви наставляват, да ви поучават, да ви доказват на всяка цена правотата си, дори и да не искате да слушате.
Искате просто сам да намерите отговора, а не някой да ви дава неговия. Дори и да се препънете,да паднете, да се нараните и да боли, и в крайна сметка пак да стигнете до неговия отговор, вие решавате да рискувате.
Другия вариант е не по-малко рискован - приемате безусловно и се отпускате блаженно. В един момент нещо ви кара да се усъмните, боде ви измъчва ви и вие пак сте на изходна позиция.
Пак тръгвате, препъвате се, наранявате се, боли ви...
Пак ще се изправите, пак ще продължите и ще намерите истинския отговор....само дето сте изгубили повече време.
И така...аз избрах първия вариант....
Не че бързам....нееее  |
|
|
   |
 |
Videlea

Регистрирация: Nov 14, 2003
Местожителство: София
|
Пуснато на:
03 12 2003 19:30 Заглавие: |
  |
Казват, че глупакът се учел от собствените си грешки, а мъдрецът - от чуждите. Само, че повечето не искаме чужди мъдрости, искаме сами да си ги постигаме. Но това, май, прилича като да откриваш топлата вода, или електричеството...  И аз съм твърдоглава, като повечето българи, и тичам да разбивам стени с главата си... А някой отстрани ми е подшушнал къде е тайната вратичка.  Ама нали искам сама да я открия...
Често от позицията, в която сме, не се вижда добре обстановката. Затова поглеждаме към светофари, регулировчици... или се блъскаме... Животът е по-ценен от упорството да си докажеш, че електричеството наистина убива... Но тук действа свободната воля..
... И аз съм като тебе... Жизнената ми енергия отива в борба и себедоказване. Но се опитвам да се променя... |
|
|
   |
 |
Truden
----------

Регистрирация: Aug 01, 2003
Местожителство: Johannesburg
|
Пуснато на:
03 12 2003 20:07 Заглавие: |
  |
Много хубаво, че не искате да се спирате НЯКЪДЕ и ПРИ НЯКОГО.
Ситият търсач спира в пътя си, а гладният продължава, казва Алистър Кроули.
Много пъти (както и в този форум) са ми казвали: ти кво,бе? на просветлен ли се правиш, дето си търси поклонници?
И аз си умирам от смях.
Как ще търся поклонници, като аз никога не съм уважавал този тип същества. Значи да не уважавам себе си
Аз търся Приятели
Та да се върна към темата.
Добре е да се търси и никога да не спираш при някого, но никога не отминавай с отрицание другите.
Ако някой ти каже, че знае, провери знанието му с желанието да го разбереш, не да го отречеш.
И когато усетиш, че няма повече вода в този извор за тебе, отиди да търсиш другаде.
И не се притеснявай от това, че изворът има лошо име.
Опитай водата за себе си.
Твоят вкус не е като на другите, а и те не са много жадни, та могат да отбират. Но ти не можеш да отминеш никой извор, защото не знаеш кога в тази пустиня ще намериш друг извор за твоята жажда.
И не спирайте, защото около изворите не преситените има само ЦЪРКВИ.
Поздрави и  |
_________________ .: От всичко, което казах и не казах, най-важното е Онова, което не разбрахте :.
---
За мен, за Бог и за петте лева
_________________ |
|
   |
 |
mirror

Регистрирация: Sep 28, 2003
|
Пуснато на:
03 12 2003 23:29 Заглавие: |
  |
Благодаря ти за приятелския съвет
И колко просто звучи от твоята уста. Дори ме изкушава да опитам
Но нещото, което непременно ще си взема от него е това :
И не спирайте, защото около изворите не преситените има само ЦЪРКВИ. |
|
|
   |
 |
|
|
|
Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|