Затвори Премести
Предопределеност, прераждане...
Page: 1/4


30.07.2004


[Truden] Здрасти, Гале :o)
[elan] здравей :o)
[Truden] Що ги няма нашите приятелчета :o)?
[elan] не знам ...не очаквах да няма никой .И реших да направя една стая за трудни разговори , но тя пък взе , че се стопи ... :o)
[Truden] Щото не е направена от администратора...
[elan] ахааа...
[elan] е аз да опитам де, няма лошо :o)
[Truden] Ми всеки трябва да опитва... Иначе как ще знаеш :o)
[elan] гледам , че из сайта няма нищо ново ...Аз като седна на РС най-напред трудния сайт зареждам да видя какво се е появило :o)
[Truden] Ми много зле гледаш. Виждаш ли как човек гледа, което е свикнал да вижда. Айде мини пак и огледай добре :o)
[elan] има нова книга , но е на английски.Има два нови постинга-видях ги , даже отговорих на Иво ...сега ще видя дали има друго ...
[elan] ха! Галерията е отдясно ! :o)
[elan] и отляво има блокче ,,секции " ...не очаквах промени от администратора :o) Гледах за други работи , прав си :o)
[elan] :o)
[elan] ама и аз съм една блейка ...
[elan] пропускам ли още нещо ?
[Truden] Ми като щракнеш в блокчето "секции" може и да намериш още нещо ново :o)
[elan] да де - то ми е отворено - има поезия ,статии и анализи и Трудно знание . В момента ги проверявам поотделно
[elan] да разбирам ли че в ,,статии и анализи" ще се публикуват лични , наши , статии ?
[Truden] Статии и анализи, има препратка към статиите и анализите на първа страница, и са един вид ОБЩО, но не се появяват на първа страница.
[elan] да, видях ...аз първо питам , а после мисля и гледам , извинявай :o)
[Truden] В административният панел, това от първа страница се води "Статии", но аз съм го именувал "Статии и анализи". Сега направих друга секция в панела, която се казва "Статии и анализи" и води към "Статии". Но само секцията "статии" се появява на първа страница.
[Truden] Ако публикуваме всичко на първа страница, листът от долу става твърде голям, и базата с данни се натоварва много. Сайта става бавен. А и не всичко е за първа страница (не говоря конкретно за тези две нови неща)
[elan] да , прав си , просто съм мързелива и ми се иска с едно зареждане да виждам всичко ново :o):o)
[elan] картината при ,,За доброто в нас " да не е на Бранко ?
[Truden] Не си спомням какво съм поставил там... Сега ще видя
[elan] струва ми се че е картина, не е снимка ...
[Truden] На Рьорих е
[elan] хубава е
[Truden] Аха. Има я в Галерията.
[Truden] А, и освен това, почнах да попълвам личният си дневник (Журнал) :o)
[Truden] Това също не си го видяла :D
[Truden] Освен всичко това има и една изтрита статия, поради копирайт правата на Занко, и вече има коментари към това, в статията :o)
[elan] скоро не съм преглеждала Журнала ти , вярно е :o)
[elan] ти чете ли статиите в онзи сайт ,,Истината отвъд материята " ?
[Truden] Само ги прехвърлих от тук от там. Много истински поглед има този човек.
[elan] да ама ме хвърли в едни размисли ...Тези дни мислех да ти пиша , а после реших да изчакам да се поутаи е мен и тогава да си задам въпросите ...Вероятно не разбирам нещо основно, защото едно противоречие ми се набива и не ме оставя на мира
[Truden] Какви противоречия ти се НАБИВАТ в главицата :o)
[elan] имаш ли време ? :o)
[Truden] Имам :o)
[elan] Той бавно и последователно доказва ,че всико което съществува ( преди, сега и след) Бог е сътворил под формата на ОБРАЗ и ВЪЗПРИЯТИЕ и че след като е сътворил нещата той НЕ им е дал независимо и конкретно съществувание . Всяко нещо продължавало да бъде сътворявано във всеки един момент ...
[Truden] Значи не всичко е "сътворено" в смисълът който ти поставяш в това понятие. Всичко Тука продължава да се сътворява, като част от НЕЩО.
[Truden] Това нещо е онова, което Наблюдаващият вижда като ДЕЙСТВИЕ (ДВИЖЕНИЕ)
[elan] ако всичко в мен и около мен е възприятие създадено от Бог ( с което съм склонна да се съглася ) значи и мислите ми и постъпките ми са такива . А тогава ,когато помисля нещо или направя нещо - кой го прави ? Ако е Бог - моето съществуване тук няма никакъв смисъл за мен , никакъв ...Само за Бог ...
[elan] като още една поредна опитност . Питам се тогава къде отива отговорността от постъпките ни? Автора сам казва , че трябва да се страхуваме от Бог, да внимаваме какво правим и какво мислим , но ако не зависи от мен какво мисля и правя , тогава как ще внимавам в това ?
[Truden] Не си ли срещала изказването ми, че твоят мозък не мисли, а ИНТЕРПРЕТИРА вече съществуващо СЪЗНАНИЕ?
[elan] именно де ...Аз интерпретирам нещо си ...Но аз ли го интерпретирам или Той ?
[elan] и кое е това в мен тогава , което ме кара да казвам ,,Аз съм ..: ?
[Truden] Предупреждението да се ВНИМАВА е поставено за да доведе СЪЗНАТЕЛНОСТ в действията на сънуваният, така, че той да стане Сънуващият.
[Truden] Когато ВНИМАВАШ, ти Анализираш, и така идваш до изводът, че всичко това не е "истинско"...
[elan] да, но тази съзнателност аз ли я довеждам или Бог решава дали да я сътвори в някой ?
[Truden] Твоето грешно ИНТЕРПРЕТИРАНЕ на чувства, действия, граничност те кара да казваш, аз чувствам, аз виждам, аз усещам. От там идва и съзнанието за АЗ.
[Truden] elan> Всеки идва със своята Съзнателност. Тя е поставена преди твоето идване. Не съм чел в подробности, но ако авторът казва, че всеки може да стигне до Съзнателност, то това не е вярно, поне според мене :o)
[elan] нещо не мога да обясня ...Значи според него и корана всичко което е било , е и ще бъде е вече сътворено и записано в книгата на живота - до последната мисъл и прашинка ... Значи нищо не зависи от мен , дори и мислите ми , сегашни и бъдещи , вече са сътворени от Бог .
[Truden] elan> Нали това значи и Предопределението за което ви говоря :o)
[elan] ето , и ти го казваш - поставена е преди моето идване . Аз тогава какво остава да правя - само да внимавам ? ВНИМАВАНЕТО ми обаче също би трябвало да е поставено преди идването ми ( или не поставено, спoред зависи) .Остава ,че аз съм едно нищо, една холограма тук и каквото и да направя то не е мое...
[elan] все за това предопределение си мислех докато четях , то беше нишката която минаваше през целия текст .
[Truden] elan> :o) Всичко което виждаш и усещаш е ТВОЕ. :o)
[Truden] elan> Красивото е в това, че не знаеш, кое е предопределено, и го правиш чрез своето НЕЗНАНИЕ, и ИЗБОР. Всичко е Предопределено и е проявено в твоята Воля :o)
[elan] но това виждане и усещане, това възприятие или интерпретация , не идват ли и те от Него ? Не са ли пoставени в мен от Бог ?
[Truden] elan> Докато разделяш себе си от Бог, няма да го намериш. Какво значи: "поставено в мене от Бог"? Значи ли това, че се ОТДЕЛЯШ от Него?
[elan] да, ама аз съм от СМОТАНЯЦИТЕ и не мога да разбера това. След всичко което научих през последните месеци, разбрах, че нямам избор и трябва да се оставям нещата да се случват , такива каквито ги е избрал за мен Той...Но има ситуации, в които се налага да избера и тогава не знам да чакам ли или да
[elan] правя нещо , което всъщност също ще е предопределено ... Ега ти и в кашата затънах ...
[Truden] elan> Престани да мислиш за Бог, като за нещо ВЪН от тебе. Той е в тебе. Той е ТИ. Не можеш да ГО отделяш от себе си. Твоят живот е възможен поради факта, че Онова е в тебе. Иначе би била само един труп.
[Truden] elan> Когато трябва да ИЗБЕРЕШ, ти ще го направиш. Всеки твой ИЗБОР е вече направен. Ти минаваш през своите ИЗБОРИ. И не се страхувай, че ще направиш грешен ИЗБОР. Всеки избор е добър, след като вече е поставен от Бог.
[elan] Ами аз преди така си мислех - че Онова е в мен . Докато ти не каза , че някой не са от Там , че са от тук и са само сънувани образи ...И започнах да се съмнявам за себе си ...
[Truden] elan> Е, като са сънувани няма ли го Бог в тях!? Бог няма да е в тях, само ако Той не ги сънува :o)
[Truden] elan> Исус е казал: Бог е във вас и без вас.
[Truden] Което значи: Бог е в тебе и без да Го познаваш.
[Truden] Само който Го познае, ще се събуди като Него.
[elan] как ще разбера дали съм го познала някой ден ? Само събуждането ли ще ми даде този отговор ?
[elan] преди да съм се събудила има ли начин да знам ,че съм го познала ? Говоря за истинско познаване, не за самовнушение , защото много хора смятат , че са го познали само защото вярват в Него например
[Truden] Някои успяват да Го познаят още до като са Тука, а някои когато се събудят в "смъртта" си. Не се напъвай да разбереш. Просто се забавлявай в сънят си :D
[elan] лесно е да се каже , трудно е да се направи … :o) Но имам ли някакъв избор ?... :o)
[Truden] Ако успееш да чуеш дума, мисъл, или да видиш видение, и това да ти покаже бъдещето, със сигурност може да знаеш, че е било от Бог, което ще е доказателство, че идваш от Него. Но това доказателство не е задължително условие за да си от Него.
[elan] Truden> успокои ме , няма що ... :o)
[elan] Truden> > Но това доказателство не е задължително условие за да си от Него.- а ако нямам такива доказателства това задължително условие ли е че не съм от Него ? :o)
[Truden] elan> Това, което казах, изключва (отговаря на - б.р.)това, което ти питаш :D
[svetulka] привет!
[elan] svetulka> здравей :o)
[Truden] svetulka> Здравей, Инче :o)
[Akashia] Здрастиииии ! :o)
[elan] здравей миличка :o)
[Truden] Akashia> Здравей, душицо :D
[Akashia] От време на време успявам да се добера до този чат :o)
[elan] започнахте да се появявате един по един :o) Тошето не каза и здрасти от бързане да прочете какво сме си говорили за него :o))))
[svetulka] е,събираме екипа :o)
Next Page (2/4) Next Page