Затвори Премести
Truden Web Site: Forums

Truden Web Site :: Преглед на тема - камъни в жлъчката
Въпроси/Отговори  •  Профил  •  Лични Съобщения  •  ТЪРСЕНЕ

 камъни в жлъчката Следващата тема
Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Здраве
Автор Съобщение
omegaРегистрирация: Jul 19, 2004
Мнения: 21
Местожителство: Женева, Швейцария

МнениеПуснато на: 08 12 2006 05:00
 Заглавие: камъни в жлъчката
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Отдавна обещавам на светулка, да споделя в този форум личния си опит с една процедура, която направих, след дълго страдане от жлъчни кризи. Сега му дойде времето, светулчице
След раждането на моето малко съкровище, ме отпочнаха едни болки в дясното подребрие, но преди да направя изследвания си изкарвах акъла, защото често получавах почти задух от болка и паника. Дори и след необходимите изследвания, дереджето ми не се промени никак, чести кризи, много болезнени, в продължение на няколко часа. Изследването ми помогна дотолкова, доколкото да не се нашашквам и да гадая от какво са ми болките и най-важното да се пообразовам, какво бива и в какви количества, да ям, което е много важно при жлъчни кризи.
Според всички доктори с които говорех разрешението беше само едно, операция.
Аз и не бях чувала за друго лечение на този проблем, докато "случайно", една позната не поиска да се срещнем и не ми даде някакви изрезки от вестник, в които се говореше за някаква система на изчистване на жлъчни камъни с процедура в която се пие зехтин и лимон. След това си намерих една книжка специално по темата. И въпреки цялата информация, аз пак не посмях да се подложа на самолечение, защото направих няколко консултации с различни доктори, които общо взето бяха на едно мнение, че е рисковано и рядко има успех една подобна процедура.
След паниката на поредната криза, аз си направих среща с хирург и уточнихме дата за операция.
Извинете ме за това, че съм малко подробна (аз така си пиша), надявам се обаче моят опит да помогне на някой с подобен проблем, на който не му достига кураж, нещото наред с мързела, което спираше и мен. Казвам мързел, защото преди години на 2 пъти правих гладолечение и знаех, че би ми помогнало в сегашния случай, а не успях да се наканя овреме да го направя.
И така, имах запазех ден за операция и се отказах. Намерих доста информация в интернет и се оказа, че много хора , даже без оплаквания, просто за здраве си правят процедури за изчистване на черния дроб. Искам само да уточня, че в моя случай става дума за малки камъни, в книжката която имам не се препоръчва тази процедура при камъни над 28 мм. Формата и структурата също имат значение.
Направих 20 дневен глад, в който освен водата си позволявах единствено прясно изстискани сокове от плодове и чай с мед. На 21 ден от сутринта почнах процедурата, която се състоеше в изпиване на магнезиев сулфат (английска сол) 1 лъжичка в чаша вода, след 1 час загряване с грейки в областта на черния дроб в продължение на 1 час (лежейки), след това изпих 250 мл зехтин (изправена), загрят до 40 градуса, след това пак легнах и през 15 минути пиех по 15 мл портокалов сок неразреден, цялото количество на цитрусовия сок ми беше 200 мл. Така изпих на 7 пъти целия портокалов сок, като на седмото приемане изпих цялото останало количество. Полежах още половин час и после станах да се освежа и походя, около 10-15 минути. След около 2 часа някъде изхвърлих към 100-тина камъка, на другия ден малко повече, зелени подобни на пластелин билирубинови камъни, най-големия беше с дължина над 2 см и съм много доволна, че се разминах с операцията и махането на жлъчката. Предстои ми да направя още 3 процедури, за да си изпълня серията от лечението, почнах по малко и да се захранвам, но преди всяка процедура, пак ще гладувам поне 4 дни.
Аз много накратко обясних моята процедура, но държа да кажа, че проявих малко творчество и за себе си съм съчетала 2 системи, които на мен ми вършат работа. За да стигна до тук изчетох доста материал и пак не изпълних едно условие за предварително изчистване от паразити, което се препоръчва при всички системи на изчистване на черния дроб. Освен това нямам стомашни проблеми, не съм диабетик и имам нормална киселинност на стомаха, така че който вземе мойте писания за образец на универсално самолечение, може и да успее, но все пак е добре да се позаинтересува конкретно за неговия случай и ако има въпроси аз с радост бих споделила това, което поне засега ми е минало през главата.
Иначе книжката която много ми помогна и по която система основно направих моята процедура е на Евгений Шчадилов, 2-ра книжка от поредицата ПЪЛНО ПРОЧИСТВАНЕ И ПОДМЛАДЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА, ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ И ЖЛЪЧКАТА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ, на издателство ХОМО ФУТУРУС, СОФИЯ.
Желая на всички здраве и добро настроение
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
paracelsРегистрирация: Apr 16, 2005
Мнения: 24

МнениеПуснато на: 09 12 2006 09:03
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Искам да те питам,след тази процедура ,направили си ехография,за да се разбере дали настина си изхвърлила камъните,често пъти това което изхождаме са само белтъчни преципитати,а не къмънин.Зехтина и цитрусовия сок са мощен стимулатор за контракция на жлъчния мехур,но само при условия,че той е запазил тези си функции.Ако при тези мощни контракции ,тръгне по жлъчните канали къмък,който е със сравнително неправилна форма и е малко по-голям от големия жлъчен проход ,който е около 10--11мм,има голям риск да се запуши канала,след което предстои сложна манипулация за вадене на камъка от канала през дванадесетопръсника с ендоскоп.В света има само един медикамет ,който разгражда предимно холестероловите камъни/ренгенонегативните/ и той се прави от жлъчка на мечка .По рано се разбиваха камъните с литотриптер,но сега вече не се прави,точно по тази причина,защото ако тръгне парченце с неправилна форма може да запуши каналите, а връщащата се жлъчка към черния дроб причинява щети на най-малките жлъчни канали и тогава...Ето защо,препоръчителен метод е холецистектомията-вадене на жлъчния мехур по ендоскопски или конвенционален начин.

Иначе за лечебото гладуване те приветствам.Аз препоръчвам пълен глад по метода на Николаев-Пол Брег,с очистителни за червата процедури и пиене само на вода,без нищо друго.Самия аз съм гладувал до 9 дни,не повече,но има една позната,която гладува 40 дни,защото имаше ендокринологични проблеми и не можеше да забременее,сега има две хубави деца.Хубаво е гладуващите да се подкрепят и ако искате може да гладуваме заедно и да си пишем ,кой как се чувства,аз мога да ви давам по някой съвет,особено до преминаването на ацетоннта криза.За това гладуване обаче трябва да си вземете отпуск,търпение,хубави книги,движенията ще ви бъдат малко ограничени,само разходки ,недълги и така...сега едобър период за гладуване,може да се започне с три дни,пък дори и два,но най-добре три,трябва да си приготвите ябълки,които да изядете преди това,5-6 ,след което да вземете очистително 30 грама английска сол и...чакате.За трите дни глад не са необходими очистителни процедури,но за по дълго време се необходими клизми,не се стряскайте от тази процедура.

Можем да си направим форум на гладуващите и да се подкрепяме,важно и в къщи близките да приемат тази инициатива от сърце.

Привет!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение ICQ Номер
omegaРегистрирация: Jul 19, 2004
Мнения: 21
Местожителство: Женева, Швейцария

МнениеПуснато на: 10 12 2006 14:05
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Здравей, paracels.
Веднага отговарям на въпроса ти.
Не съм направила ехографско изследване след процедурата. Една от причините е, че все още ми предстоят 3 процедури или тубажа със зехтин.
Според това което бях чела, сама се опитах да определя вида на изхвърлените от мен камъни и те бяха билирубинови, вид който не се "вижда" на ехография. Нямам представа дали съм изхвърлила други камъни, защото не успях да уловя всичко което излезе от мен. Разбира се клиничните изследвания ще дадат най-ясна картина. За сега мога да се усланям предимно на мойте усещания и цялостно самочувствие, което безспорно е по-добро от преди, но все пак съм минала глад и може да се дължи на него.
И като стана дума за гладуването, приветствам твойта идея за подкрепа между гладуващите
Не съм правила толкова стриктно и пълно гладуване, като това което ти препоръчваш, била съм на глад по системата на Лидия Ковачева, а сега го направих по системата описана в тези 2 сайта, които са на английски http://www.juicefasting.org/ и http://curezone.com/cleanse/bowel/master_cleanse.html
За пръв път със сегашното ми гладуване използвах начини за прочистване на червата и ми се ще в тази връзка да те питам за мнение. Един от начините беше безотказен, сутрин на гладно се изпива 1 литър вода с 2 лъжички морска сол. Въпроса ми е докаква степен солта спомага изчистването и докаква вреди, дали имаш някакви коментари?
Въобще гладуването не е толкова проста работа и освен даване на кураж, отварянето на такава тема би дала според мен и полезна информация на желаещите.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
svetulkaРегистрирация: Aug 03, 2003
Мнения: 200
Местожителство: Тук-Там

МнениеПуснато на: 10 12 2006 18:46
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Цитат:
докаква степен солта спомага изчистването и докаква вреди

Дано paracels не ми се сърди, че отговарям преди него, все пак той е доктора . Но в тази връзка искам да споделя какво знам и съм прилагала и аз за солта. Правила съм изчистване с вода с морска сол няколко пъти, но в по-големи количества, не само 1 литър, а доста повече - стигам до 6-7 литра вода на една процедура. За тези изчиствания бях чела в руски сайтове. Принципът е следният - телесните течности имат определена концентрация на соли, и ако поемаш течности с концентрация по-малка или равна на тяхната, те се всмукват от организма, а ако концентрацията е по-голяма, всмукването е с обратна посока - на принципа на обратната осмоза, т.е. извличат се течности и токсини от преминаващата през организма солена вода. Процедурата май се казваше пракшаяна, но не съм сигурна. И аз като omega - сутрин на гладно започвам с 1 литър на 2 пъти, като в паузите правя упражнения с наклони на тялото, сгъвания, клякания, за да може водата да се "разлее" добре навсякъде. И така малко по малко 6-7 литра вода. Моята "тайна" е че използвам минерална вода "Девин", която ми е най-вкусна (за щастие я продават в Чикаго). Щото не е много лесно да се изпие толкова много солена вода наведнъж. Но после се чувстваш като нов.

_________________
Минавайки, те разливат вода; един ден ще напоят пустинята, докато тя разцъфне.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Алистър Кроули
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителяICQ Номер
paracelsРегистрирация: Apr 16, 2005
Мнения: 24

МнениеПуснато на: 10 12 2006 21:42
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Всички камъни в жлъчката се виждат ехографски,така че ехографията е 100% показателна.Има камъни,които нямат калциево ядро в тях и само те не се виждат на ренген.Възможно е камъчета около -до 8 мм да се изхвълят от мехура,но това обикновено е съпроводено с болка,риска на този метод е голям защото къмъче с неправилна форма може да запуши канала и още нещо- жлъчка,която е образувала къмъни,пак ще образува,ето защо най-добре е да се премахне мехура,но само при симптоми и по индикации,това го решават хирурга съвместно с гастроентеролога,никой друг...!


За гладуването-аз прех този смесен метод:Николаев- Пол Брег,защото се касае за чисто гладуване и е просто-първоначално очиставане на червата,ябълките с английската сол/магнезиев сулфат/ са като "метла" за червата,след което само вода 3-4-5 литра на ден,организма сам ще си покаже и...ежедневни клизми,никакви плодови сокове,нищо друго,ама нищо.Ето защо не всеки може да гладува така,трябва подготовка с дву и тридневно гладуване,след което може и повече,
за триднемно гладуване,захранването след това не е нещо строго,като опиташ няколко пъти,сам ще разбереш с какво да се захраниш,но при по-продължителното има правила,макар че аз след 9 дни гладуване видях едни еклери на една витрина и изядох няколко и нищо не ми стана
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение ICQ Номер
nkara
Гост

МнениеПуснато на: 21 06 2008 23:38
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

През последните месеци ми се наложи доста да прочета за камъните в жлъчката ,защото се оказа ,че моята е пълна с тях .
Пробвах какви ли не методи за прочистване,но всичко без никакъв успех.
Сега ми предстои опрерация в понеделник.

omega , пробвах зехтина и лимоновия сок , тамянова отвара , и с ябълков сок и гладуване+ ударни дози зехтин . След всяка една процедура ходех на ехограф за да проверявам резултатите ,но определено нямаше никаква полза.
От началото на юни месец кризите зачестиха една след друга и на шести влязох в болница с прилично прежълтял вид.
Оказа се ,че от многото процедури съм запушила жлъчния канал .
В Пловдив д-р Боев ми направи ERCP и след като ми отпуши канала излязоха четири камъка един с размер 1.5 см и други три около 0.8мм .
Процедурата не е много приятна ,защото ти бъркат с един маркуч през гърлото ,но съм страшно доволна ,защото ако не я бяха направили щях да бъда принудена да се оперирам по стандартния начин с голям разрез ,а сега имам възможност да се оперирам по безкръвния метод.
Жлъчните камъни изглеждат приблизително по този начин ( поне от това ,което видях по време на процедурата ,защото не бях с пълна упойка)
Image
Процедурата се извършва по този начин
Image
Само да допълня ,че преди това кризите ми бяха породени от най-малкото физическо натоварване ,а не от неправилно хранене ,защото спазвах най-стриктно диета .
Доволна съм ,че ми се отдава възможност да се оперирам по безкръвния метозд ,защото при една стандартна операция могат да последват чернодробни проблеми в по-късен период от време,а и следоперативния възстановителен период при безкръвната операция е много кратък (най -много до месец )
 
Julaya
Гост

МнениеПуснато на: 10 11 2008 23:32
 Заглавие: molba
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Здравей nkara,

Искам да те питам дали случайно можеш да ми кажеш къде в София мога да си направя ехография на жлъчката, както и добър специалист, който да определи правилно симтомите.
 
Джиджи
Гост

МнениеПуснато на: 21 12 2008 17:06
 Заглавие: камъни в жлъчката
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Не знам дали не е късно за съвет за ехограф в София, но препоръчвам горещо д-р Юлия Григорова от болница Лозенец (Правителствена)
 
litka-at-abv.bg
Гост

МнениеПуснато на: 26 05 2010 10:38
 Заглавие: Re: камъни в жлъчката
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Отдавна обещавам на светулка, да споделя в този форум личния си опит с една процедура, която направих, след дълго страдане от жлъчни кризи. Сега му дойде времето, светулчице
След раждането на моето малко съкровище, ме отпочнаха едни болки в дясното подребрие, но преди да направя изследвания си изкарвах акъла, защото често получавах почти задух от болка и паника. Дори и след необходимите изследвания, дереджето ми не се промени никак, чести кризи, много болезнени, в продължение на няколко часа. Изследването ми помогна дотолкова, доколкото да не се нашашквам и да гадая от какво са ми болките и най-важното да се пообразовам, какво бива и в какви количества, да ям, което е много важно при жлъчни кризи.
Според всички доктори с които говорех разрешението беше само едно, операция.
Аз и не бях чувала за друго лечение на този проблем, докато "случайно", една позната не поиска да се срещнем и не ми даде някакви изрезки от вестник, в които се говореше за някаква система на изчистване на жлъчни камъни с процедура в която се пие зехтин и лимон. След това си намерих една книжка специално по темата. И въпреки цялата информация, аз пак не посмях да се подложа на самолечение, защото направих няколко консултации с различни доктори, които общо взето бяха на едно мнение, че е рисковано и рядко има успех една подобна процедура.
След паниката на поредната криза, аз си направих среща с хирург и уточнихме дата за операция.
Извинете ме за това, че съм малко подробна (аз така си пиша), надявам се обаче моят опит да помогне на някой с подобен проблем, на който не му достига кураж, нещото наред с мързела, което спираше и мен. Казвам мързел, защото преди години на 2 пъти правих гладолечение и знаех, че би ми помогнало в сегашния случай, а не успях да се наканя овреме да го направя.
И така, имах запазех ден за операция и се отказах. Намерих доста информация в интернет и се оказа, че много хора , даже без оплаквания, просто за здраве си правят процедури за изчистване на черния дроб. Искам само да уточня, че в моя случай става дума за малки камъни, в книжката която имам не се препоръчва тази процедура при камъни над 28 мм. Формата и структурата също имат значение.
Направих 20 дневен глад, в който освен водата си позволявах единствено прясно изстискани сокове от плодове и чай с мед. На 21 ден от сутринта почнах процедурата, която се състоеше в изпиване на магнезиев сулфат (английска сол) 1 лъжичка в чаша вода, след 1 час загряване с грейки в областта на черния дроб в продължение на 1 час (лежейки), след това изпих 250 мл зехтин (изправена), загрят до 40 градуса, след това пак легнах и през 15 минути пиех по 15 мл портокалов сок неразреден, цялото количество на цитрусовия сок ми беше 200 мл. Така изпих на 7 пъти целия портокалов сок, като на седмото приемане изпих цялото останало количество. Полежах още половин час и после станах да се освежа и походя, около 10-15 минути. След около 2 часа някъде изхвърлих към 100-тина камъка, на другия ден малко повече, зелени подобни на пластелин билирубинови камъни, най-големия беше с дължина над 2 см и съм много доволна, че се разминах с операцията и махането на жлъчката. Предстои ми да направя още 3 процедури, за да си изпълня серията от лечението, почнах по малко и да се захранвам, но преди всяка процедура, пак ще гладувам поне 4 дни.
Аз много накратко обясних моята процедура, но държа да кажа, че проявих малко творчество и за себе си съм съчетала 2 системи, които на мен ми вършат работа. За да стигна до тук изчетох доста материал и пак не изпълних едно условие за предварително изчистване от паразити, което се препоръчва при всички системи на изчистване на черния дроб. Освен това нямам стомашни проблеми, не съм диабетик и имам нормална киселинност на стомаха, така че който вземе мойте писания за образец на универсално самолечение, може и да успее, но все пак е добре да се позаинтересува конкретно за неговия случай и ако има въпроси аз с радост бих споделила това, което поне засега ми е минало през главата.
Иначе книжката която много ми помогна и по която система основно направих моята процедура е на Евгений Шчадилов, 2-ра книжка от поредицата ПЪЛНО ПРОЧИСТВАНЕ И ПОДМЛАДЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА, ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ И ЖЛЪЧКАТА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ, на издателство ХОМО ФУТУРУС, СОФИЯ.
Желая на всички здраве и добро настроение [
 
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Здраве


 Идете на:   Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by © phpBB :: FI Theme :: Часовете са според зоната GMT + 2 Часа