Затвори Премести
Truden Web Site: Forums

Truden Web Site :: Преглед на тема - Мигрена
Въпроси/Отговори  •  Профил  •  Лични Съобщения  •  ТЪРСЕНЕ

 Мигрена Следващата тема
Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Здраве
Автор Съобщение
mislitelРегистрирация: Aug 08, 2007
Мнения: 40

МнениеПуснато на: 04 09 2007 15:51
 Заглавие: Мигрена
Отговорете с цитатВърнете се в началото

За това заболяване научих много-по неволя.Освен многото медикаменти опитах и китайска медицина- иглотерапия.Без успех. Ще се радвам да науча нещо ново!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
ВоленПолетРегистрирация: Aug 31, 2007
Мнения: 12

МнениеПуснато на: 04 09 2007 16:11
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Единственият лек, който ме спасява са няколко часа сън...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
mislitelРегистрирация: Aug 08, 2007
Мнения: 40

МнениеПуснато на: 03 10 2007 20:38
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Нищо пично, но отношението е несериозно.Ако Ви помагат няколко часа сън това е обикновено главоболие.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
mislitelРегистрирация: Aug 08, 2007
Мнения: 40

МнениеПуснато на: 09 10 2007 16:12
 Заглавие: Мигрена
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Честно казано ,съжалявам ,че
сложих тази тема във форума " Здраве".
Ако модераторите желаят, моля закриите я.
Имам аргументи, но не желая да ги оповестя.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
VaskoРегистрирация: Aug 08, 2003
Мнения: 372
Местожителство: София, България

МнениеПуснато на: 09 10 2007 17:58
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Теми не трябва да се закриват просто ей така. След време може някой да поиска да напише или да дискутира нещо по въпроса.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
mislitelРегистрирация: Aug 08, 2007
Мнения: 40

МнениеПуснато на: 09 10 2007 19:46
 Заглавие: Мигрена
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Знам,Васко но някои лекари
смятат,че "чистата" мигрена
трае 52 часа.А знам за много случаи,
при които кризите продължават
много повече.При това под
наблюдение на специалисти.
Извинявай,подходих неправилно.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
DOXEРегистрирация: Jun 02, 2005
Мнения: 35

МнениеПуснато на: 09 10 2007 20:15
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Здравейте mislitel,

Лекар съм, преживяал съм и мигрена в един период от живота си, имал съм възможност да живея с родител (майка ми), която също дълги години имаше мигрена, но през последните 4-5 години пристъпите при нея се разредиха и са много редки. Няма да Ви пиша от гледна точка на медицината. Медикаменти има достатъчно много, но те са временна мярка- потискат един пристъп, но не предпазват от следващия...
Ако нямате нищо против, бихте ли споделили, дали преди пристъпа имате продромални симптоми, "предусещане" на пристъпа- в какви моменти го усещате, има ли някои циклични неща в живота Ви, които можете да свържете появата на мигрената?

По мое лично мнение, понеже при себе си лекувах мигрената по най-простия начин, без лекарства, без някакви особени методи..което всъщност се оказа най-сложното, беше да разбера причините за този специфичен вид главоболие, което просто едва ли би разбрал някой, освен ако не го е опитал лично...((

Оказва се, че в основата на мигрената е стремежа към перфекционизъм, на фона на отправено самообвинение, лесна ранимост, непоносимост към критика и други дребни неща, които дори да си мислим, че контролираме, дори и да сме убедени, че като качества дори и не притежаваме...в повнечето случаи грешим...Перфекционизмът, и самообвинението са едната част от "причината", другата част е "задържането" на "идеи и мисли"..Ако трябва да учите например, да се подготвяте за някакъв издпит или нещо в тази посока, сигурно просто изравяте възможния максимум, но някак си не знаете доколко да си позволите да навлезете в подробности...не знаете "колко е достатъчно". В същотото време, този енвергиен ресурс, който "спонсорира" това начинание, често сменя поляритета на "ентусиазма" и го обръща във вътрешно неудовлетворение- пак далече от съзнанието ни...А честноказано, емоционалната енергия, която ползваме, е по своя произход сексуална енергия, и тя се издига от мястото, където е на "склад", до нивото на главата, като ползва за "стълба" симпатиковите нерви и ганглии, които най-често съпровождат кръвоносните съдове, и дори са "обвити" около кръвоносните съдове. Дори никът Ви- мислител, ако щете, "подсказва" за това специфично качество, което притежавате.

Не приемайте скептичнотези неща, ако щете опитайте да разберете що за процеси протичат във Вас, ако искате опитайте един бърз тест. Ако имате продромални прояви- т.е. предусещане на мигренозен пристъп, просто насочете енергията обратно към сексуалната "зона"- най-лесно става чрез мастурбация. Съвсем не се шегувам. Две по-дебели кръгчета прясна краставица е добре да поставите добре охладени на очите си, с мчека превръзка, или да си купите от аптеките компрес за очи- представлява маска, която обаче е пълна с гел, който може да се охлажда, или да се затопля, и сложен на очитне, упражнтява лека компресия на очните ябълки. Та, с маската на очите, или с варианта- превръзка и охладени резени краставница, плюс мастурбация, опитайте в продромалния период, или съвсем в началото на пристъпа, ако нямате такива продромални периоди, или "предусещане" на пристъпа, или са твърде кратки- секунди, или няколко минути. Резултатите, които ще получите, може да споделите- ако искате тук, ако искате- на лични съобщения- както прецените. Има и още методи, но тези които Ви описах тук, са най-лесните, и не изискват почти нищо като ресурси...освен желание да опитате.

Има полза от работа с меридианите и точките, но лично не считам, че акупунктурата е точния метод.- Акупресурата, може човек и сам да си я прилага, може да изучи малко ци гун упражнения, които да му служат като една добра основа за психофизическа почивка, защото, не на последно място, мигрената е проява и при хора, които не умеят да почиват. Почивката не е само сън, но и той е част от нея. Почивксата е преди всичко балансиране и хармонизиране, така че да бъдат отдадени излишъците натрупани на физическо, емоционално-психично и ментално ниво, така и да бъдат попълнени липсите на тези нива- Физически движения, емоционално въздействие- най-примитивния начин за емоционално въздействие, и в същото време и най-.мощния си остава храненето, като сетивата вкус и обоняние имат съществмена роля в много от процесите, протичащи на ниво, далече от съзнанието, т.е. те си протичат, но не ги осъзнаваме. Добре е да използвате някои вкусово-обонятелни "методи"- лавандула, евкалипт, босилек, мащерка- това са все "охлаждащи" аромати и вкусове. Можете да се възползвате от тях както във вид на чай-запарка, така и като аромат-етерични масла.

И всичко опира все пак до самоопознаването и умението да общуваме сами със себе си.

Купете си турско синьо или индигово спално бельо, или едноцветнитениски в същите цветове, за "сън" а и не само- за носене вкъщи. Визуализирайте виолетова светлина, или неоново синь светлина, която вдишвате през ноздрите си, и "вкарвате" в хипофизата, хипоталамуса, таламуса, епифизата..най-добре е да намеритге някаква картинка на "съдържанието на черепа"- анатомична, и да се запознаете с подкоровите структури, и колкото от тях можете чрез визуализация да наситите с виолетово-теменугови или индигови нюанси на светлина- толкова по-добре.
И още нещо- студени душове- с подвижен душ -"телефонна слушалка", отделете по минута за всеки един енергиен център, като започнете от темето, преминете през слепоочията, челото, тилът, гърлото, сърдечната област, областта на слънчевия сплит, областта около пъпа, половите органи, областта между ануса и половите органи, вътрешнтата страна на бедрата, коленете отпред и отзад, глезените, и стъпалата- отгоре, и отдолу, откъм ходилата, и отзад на тялото, в същия порядък, колкото можете да достигнете, после аксиларните ямки, ямките на лактита, и дланите. Ако не можете в началото да понесете студена чешмяна вода, опитайте с поносимо хладка вода, и преминавайте постепенно към все по-студена, докато достигнете температурата на чешмяната вода- този студен душ п равете преди лягане, нослед него не е добре да дразните повечуе зрителния си център чрез работа на рс-то, или пък гледане на телевизия- погледайте нощното небе, звездите, луната ако се вижда, останете така, да погледате около 15-20 минути, за да се успокои зрителния център, който се намира точно отзад, на тила-там мозъчната кора ако остане възбудена от светлината, дори и 10 часа сън не биха успели да доведат до качествено отпочиване на тялото.

И последно- сутрин, след като се събудите и след като минете сутришния тоалет, потрийте дланите си една в друга, докато ви запарят, и с дясната длан, лекичко, сякаш изтърсвате прах, или метете с метла, започнете да "измитате" от лявата половина на главата си, през рамото, и ръката, като завършите ръката, изтърсете дясната си длан в земята, и си представете, че от нея се изтърсва ненужет "прах". После същото направете и с лявата си длан от дясната страна- от главата до ръката. След тонва, с двете ръце, все едно "поглаждсате", преминете и "пометете" от челото надолу по срледната линия, като достигнете до ходилата, но без да докосвате земята. Изтръскайте ръцете, и после ги измияте със студена вода и сапун до лактите. И това е напълрно достатъчно ефективно за да Ви осигури един доста по-пълноценен ден в което и отношение да го разглеждате. Вечер, завършете деня със "зяпане" на нощното небе, и студения душ.

Има и някои кристали, които можете да ползвате успешно за лечение на мигрената, но на първо време тезди неща, които по-горе се опитах да Ви опиша, са достатъчни- стига да съм успял да ги напиша разбираемо.

Това е от мен. Приятна вечер Ви пожелавам, и знайте, че ако имате желание за здраве, и вярвате в това, че живота ни е само това, което сме създали с мисълта си и сме го отразили навън от нас, ще Ви бъде според желанието и вярата. Успех! :о)
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
mislitelРегистрирация: Aug 08, 2007
Мнения: 40

МнениеПуснато на: 10 10 2007 12:00
 Заглавие: Мигрена
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Здравейте DOXE,
Благодаря за отделеното време.Имам продромални симптоми,които нямат определена цикличност.Те са поне няколко минути преди кризата. Вие почти ми направихте психологически портрет,с малки неточности,лично за мен.
Знаете как протича една мигренозна криза,и до колко тежки
последици води-обезводняване и т. н.Между другото има неща ,които препоръчвате,при мен често отключват криза.Благодаря за съветите!
А ако искате подробности нека да са в лични съобщения. По отношение на поставяне на резени краставица върху очите правила съм го- без резултат.
Бъдете здрав!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
DOXEРегистрирация: Jun 02, 2005
Мнения: 35

МнениеПуснато на: 11 10 2007 13:44
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Привет,
Описанието на "психологическия портрет" е направено въз основа на личния ми опит с подобен проблем, и някои основни изводи, които са валидни най-вече за мен самия, но доколкото имам наблюдения, сякаш има една "матрица", която е почти идентична при всички страдащи от мигрена, или друг обособено болезнено състояние или проблем с някакви типични и отличителни "параметри".
Да, съгласен съм за личните съобщения. Не знам какво бих могъл да Ви пиша, но ако имате нещо да ми напишете- въпрос например, и ако бих могъл да Ви отговоря, или да Ви бъда полезен с нещо, ще се опитам да го направя добре дотолкова, доколкото са ми възможностите.

На мен специално изключително добре ми действа не само за главоболие, но принципно върху общото състояние, да отделя сутрин време, или когато имам време- преди дежурство, след дежурство или след работа, да отскоча до "окултния офис"- това е една скаличка, на югоизточния склон на едно тепе в Пловдив, което ми е по пътя за работа отнас, и обратно- от работа към нас, и там, независимо от сезона, си събувам обувките и чорапите, и оставам бос върху тази голяма и обла скала- всъщнвост сядам и си обгръщам краката с ръце,и "завирам" глава" така, че да допрачелото си в коленете- има доста добро въздействие върху гръбначния стълб, а и когато на босо контактуваме със земята, в случая-скала, която е част от цял скален масив, съзнателно се опитвам да "издишам" всичките негативни мисли, чувства, неприятни моменти от деня ако е вече отминал, а ако тепърва започва, просто се "изпразвам", така че каквото и да се насъбере, да си знае мястото- да не став ачаст от мен, а да е само като "кал по обувките"- настрорйвам се психически, физически, еумоционално и ментално, и ако имате някакъв опит със съзнателното дишане (има достатъчно книги по йога, за медитации, и какви ли не още- ако потърсите в трудната библиотека, сигурно ще намерите нещо подходящо- просто няма начин да няма..), и ако научите няколко "хватки с ръце и пръсти"- мудри, може не само мигруената да остане в спомчените Ви, но и доста други неприятни физичесски и психически негативни и/или болезнени за нас прояви.
Сещам се за един сайт, в който имаше мудри, но ще Ви дам линка в лбични съобщения.

Приятен ден Ви пожелавам, и намерете някъде, където да си устроите и Вие едно спокойно местенце под открито небе, защото далече от сгради, кабели, съоражения разни, и т.н., с доказано вредно влияние, е най-добре да се практикуват подобни неща, за да има възможност да бъдат успешни. :о) Успех!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Здраве


 Идете на:   Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by © phpBB :: FI Theme :: Часовете са според зоната GMT + 2 Часа