Затвори Премести
Truden Web Site: Forums

Truden Web Site :: Преглед на тема - синузит
Въпроси/Отговори  •  Профил  •  Лични Съобщения  •  ТЪРСЕНЕ

 синузит Следващата тема
Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Здраве Иди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
LILKAРегистрирация: Feb 06, 2007
Мнения: 18

МнениеПуснато на: 25 10 2007 09:26
 Заглавие: синузит
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Моля, ако има някой, който да знае лесен начин за лекуване на синузит, нека да сподели. Начин, по който човек може да се отърве от тази напаст, без да е необходимо използването на игли в носа.
Благодаря предварително!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
VaskoРегистрирация: Aug 08, 2003
Мнения: 372
Местожителство: София, България

МнениеПуснато на: 25 10 2007 11:05
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Лягаш по гръб с изпънати крака, слагаш ръце на пъпа си (за жените лявата длан е върху дясната, а за мъжете - дясната върху лявата), затваряш очи и насочваш вниманието си към върха на носа. После опитай да насочваш вниманието и към корема, където са ръцете.
Трябва да си на топло и опитвай да дишаш през носа (в началото ще е трудно, няма как )

Този метод проработи при мен преди години, но за жени не знам как ще бъде. Ако искаш пробвай го.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
svetulkaРегистрирация: Aug 03, 2003
Мнения: 200
Местожителство: Тук-Там

МнениеПуснато на: 25 10 2007 16:20
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Може да опиташ с морска сол, загрята във фурната, сложена в торбичка от кърпа или нещо от тънък, но не рехав плат (за да не пропуска зрънцата сол). Торбичката с горещата сол се слага на носа и челото и се държи там, докато изстине.
Икзлючваш от диетата си прясно мляко, то образуват слуз. Добре е да направиш и гладуване на плодове и чай (няколко седмици), и даже пълен глад (няколко дни). Това би трябвало да ти помогне за кризата, ако имаш остър синузит. А хроничния се чисти пак така - с дишане, както каза Васко, с йога, с диета и гладуване. Виж и какво пише и в един сайт за Ванга, в страницата й с рецепти:
СИНУЗИТ
- 2-3 дни поред по един път на ден в двете ноздри да се капват по 2-3 капки сок от настъргана грудка на билката ботурче.
- Чрез редуване всяка вечер в една от ноздрите се слага прясно краве масло, колкото царевично зърно.

_________________
Минавайки, те разливат вода; един ден ще напоят пустинята, докато тя разцъфне.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Алистър Кроули
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителяICQ Номер
LILKAРегистрирация: Feb 06, 2007
Мнения: 18

МнениеПуснато на: 25 10 2007 16:48
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Благодаря ви много. Ще пробвам. Хубаво е човек да пита патило.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
DOXEРегистрирация: Jun 02, 2005
Мнения: 35

МнениеПуснато на: 28 10 2007 20:45
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

"Хубаво е човек да пита патило"

Привет LILKA,

Постингът по-долу написах преди няколко дни в друг форум, в който се появи такава тема "синузит", и вместо да пиша отново по темата, реших да го копирам и да го пейстна в тази тема. Наблягам повече на алтернативните лечебни методи, и излагам мнение относно причините за това заболяване според опита който имам в това отношение. Ще оставя линка към същата тема в другия сайт, ако иска някой да разгледа, може да натисне ТУК

Image
1.(sinus frontalis)
2.(sinus ethmoidalis)
9.(sinus maxillaris)
3. горен носен ход
4. среден носен ход
5. доленносен ход
6. носна преграда (септум)
7.(ostium nasi)
8. отворът на максиларния синус, през който се осъществява дренажа на синуса (обърнете внимание, че отворът е по-високо от дъното на самия синус, което затруднява естествения "гравитационен" механизъм за дренаж)
9. максиларен синус


Понякога единствения лечебен подход при синузита е оперативния- значителен процент от случаите с максиларен синуит се дължат на причини свързани със зъбите, т.е. синуитите могат да бъдат и одонтогенни. Анатомичните варианти на максиларните синуси долу -горе са два основни типа- пневматичен тип, и склеротичен тип синуси. Пневматичния тип синуси са с по-голям обем, и често корените на горните премолари и молари аса разположени в максиларния синус, и са "покрити" със синусна лигавица. Така, при патологични процеси в тези зъби, както и при някои манипулации- например екстракция, може да се направи остра перфорация на максиларните синуси.
Преди да започне лечението на синуита, нужно е да се уточни неговия произход.

Един изпитан метод за лечение на остър максиларен, и няколко случая на фронтален синуит (фронталните синуси са в областта на "третото око" и надочните дъги) е чрез комбиниране на няколко лечебнисредства- едра морска сол, няколко планински кристала- примерно 8 бр, плюс 8 бр. яспис- от плат се правят две торбички, които да са достатъчно големи, за да обхванат областта на синуса- морската сол се загрява на котлона в метална шоличка, след което се сипва в торбичките, след което във всяка торбичка се поставят по 4 планински кристала и 4 ясписа, и така торбичките се поставят в областта на синусите, и се държат поне 20-на минути. След апликацията на "топлина" се прилага "цветно" дишане- с изправен гръб се сяда най-добре на стол, но може и в легнтало положение, се "вдишва" индигова светлина- визуализираме че вдишваме въздух, интензивно оцветен с "пърпъл хейз", като може да се подпомогне визуализацията чрез добавяне на "индигов" аромат- лавандулата е прекрасен аромат, и се намира както като етерично масло, така и в пакетчета под форма на сушен цвят и т.н. Има и едни конусчета- ароматни, палят се както ароматните пръчици, но са конусчета и доста интензивно си миришат и без да ги пали човек, така че или на клечка за уши се накапва етеричен лавандулов екстракт, и се намазва леко встрани от крилата на ноздрите, илри се държи клечката предз носа, или се ползват другите варианти- конусчета и др. Когато вдишваме през ноздрите, си представяме как максиларните синуси, фронталните синуси, и областта на носа, но "навътре" към черепа се изпълва с индигов цвят, който лекува възпалението- индиговия цвят е всъщност от най-студените, охлажда лигавицата, която от възпалението е оточна, зачервена, набъбнала, и всъщност е "гореща"- топлинните апликации допринасят за разширяване на кръвоносните съдове, с което се подпомага трофиката на тъканите, имунитета се повишава, и се повишават вибрациите в зоната на заболелите синуси- топлината разширява телата, поради което първо се прилага тя, а слбед това много по-лесно инидиговата светлина "п рониква" и лекува.
Синуитът като възпалителен процес на синусите, независимо от какъв произход- от зъби, или по риногенен път при възпалиотелни заболяванияь на ГДП, или при изкривена носна преграда, която създава условия за задържане на патогенни микроорганизми и развиване на възпалителен процен на носната лигавица и синусите, или пък от алергии, медикаменти и т.н., се свързват емоционално с агресията- Ако направим опит да "ръмжим", ще установим, че най-голям резонанс и усещане на вибрациите на звука се получава в областта на синусите- челните, максиларните, оксвен това, горната челюст е тази, чиито зъби се виждат при "ръмжене"- горната челюст е последна "спирка" на ян-енергийния ци гун поток на огъня, който започва ниско долу в таза, и се издига нагоре по средната линия, следвайки бодилестите израстъци на гръбначните прешлени, и по-точно т.нар. "жълта връзка"- лигаментум флавум, който анатомично съответства като "проводник" на този енергиен поток. Той завършва в една точка, която се намира в ямката зад горните централни резци, а веригата се "включва" когато поставим върха на езика си в тази ямка на небцето зад горните централни резци. И така, агресията независимо дали ще е под формата на изразена агресия спрямо другите, или автоагресия, насочена навътре към себе си, се събира в зоната на максиларните синуси. Скуловите области представляват всъщност малки допълнителни чакри, които обаче енергийно не са малки и немощни. Тези чакри имат отношение към волята и упоритостта. Типично големи и развити скулови чакри се среща при американците- вижте снимки на Джордж Буш, разгледайте малко "филмови плакати", и сред лицата които изследвате, отбележете колко са с изразени скулови чакри, след което отнесете тези черти към характеровите особености на съответния човек, и ще получите твърд, упорит, до очебийно агресивен и инатлив човек, който е свикнал да брани имота си с пушка, и да решава проблемите си също с пушка...

Синуитът обаче възниква когато агресията достигне определено ниво, и се поддържа от "дразнител", който всъщност емоционално и физически спада към "близките хора", т.е. синуит се развива при натрупване на агресия спрямо близки хора, или изразяване на автоагресия, вследствие на причини свързани с близките хора в обкръжението. Интересно е това, че когато проблемите с максиларните синуси са свързани със горните зъби, в по-голямата част от случаите това е свързано с "бащата"- да, големи и малки "деца", имащи проблеми с бащата, който може да е вече и на 90 години, започват да развиват проблеми с горните зъби, прерастващи в синуит. Кармично обременените отношения на синовете и дъщерите с бащите, предизвиква дифузна пародонтоза, която още в млада възраст е причина за оголване на зъбите на горната челюст, разклащането им и загуба на значителна част от тях. Много пациенти със синуити преминават през клиниката в която работя, и дори демонстративно си личат тези отношения, които се опитвам да опиша, имайки си характерен облик и специфика при всеки отделен случай, но става "видим" когато човек знае връзката между органите и системите и връзката им с определени емоционални и ментални "модели", които могат да доведат до проява на различни патологични състояния или патологични процеси.
Освен това, повечето хора, боледуващи от синуит имат подчертано по-силно влияние на елемента огън- или зодиакално са от огнен знак, или асцендента им е от огнените знаци, или огнените планети са в домове, и в такива аспекти, че последствията са "изгаряне" в някаква "степен, площ и дълбочина", не само на физическо ниво, а и на емоционално,ментално и др.

Може да се опита и лечение само с кристали- всички "охлаждащи" кристали са подходящи, или пък може да се използват водните кристали, създадени по метода на М. Емото, след което енергията им да се ползва или чрез прилагане на замразената вода с определена "прогама" под формата на локални апликации на лед- кубчета лед в кесийка, или пък пластмасова бутилка от 1/2л., или чрез изпиване на размразената вода. За тези методи все още нямам много опит, но преди седмица от една книжарница си купих една кутийка карти с водни кристали с автор М. Емото- 48 карти, които се водят "оракул", но всъщност с тях установявам, че доста добре се работи енергийно. Има няколко карти свързани с главата, и те могат да се използват за "програмиране" на бутилките с вода, или пък може да бъдат съзерцавани и енергията им- насочвана в областта на синусите, или просто може човек да легне, и да постави съответната карта върху лицето си, и чрез дланите си, да "диша" и излъчва бяла светлина, която преминава през картата с кристала, а бялата светлина приема "знанието" и "програмата" на кристала, и се насочва към болното място- в случая синусите.

Има много други методи сигурно- билкови рецепти за вътрешно и външно приложение и др., и предложените от мен може да не са сред най-лесните и удобните за прилагане, но пък са едни от най-ефективните, не изискват почти никакви средства и условия- е, човек трябва да "инвестира" и да си купи малко кристали- но те са от по 20-50 ст, през левче, 1,50, до най-много 3,00лв. - не е нужно кристалите да са големи, големина между грахово зърно, череша или средно голяма маслина са най-подходящите за този вид енергийни занимания.

И накрая, към всичко това, установил съм, че противовъзпалително действие и обезболяващо в същото време, при това предимно в облрастта на главата имат произведенията на Вивалди за струнни инструменти- цигулка, китара, мандолина, и др. струнни инструменти.


Ето няколко примера за одонтогенни причини за синузит- представени са Ортопантомограми-ОПТГ или т.нар. "панорамна снимка", на които се вижда каналопълнежно средство, което попаднало в синуса може да предизвика синузит, или други чужди тела, като нервекстрактор например.
Image
Image
Image
Image

Ето още няколко добри анатомични илюстрации:
Image
Image

Картинките ги добавих в постинга сега, реших че е по-добре да може освен с четене, и с "гледане" да се добие представа по темата.

Приятна вечер на всички, и надявам се, ако опитате, да споделите резултатите и събрания опит.

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
LILKAРегистрирация: Feb 06, 2007
Мнения: 18

МнениеПуснато на: 29 10 2007 15:40
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Много изчерпателен отговор, DOXE. Но да ти кажа честно малко се пообърках,
Едно от непознатите термини за мен, друго от това за топлото и студеното. В един момент казваш да се слагат загряти торбички, в следващия момент казваш да се пие размразена вода. Или с това имаш предвид да се разбере най-напред от кой вид е синузита и тогава да се премине към лечение? Защото на един вид може топлото да е полезно, а на друг вид - студеното?
Или аз пак не разбрах каквото трябваше?
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
svetulkaРегистрирация: Aug 03, 2003
Мнения: 200
Местожителство: Тук-Там

МнениеПуснато на: 29 10 2007 16:32
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

LILKA написа:
Защото на един вид може топлото да е полезно, а на друг вид - студеното? Или аз пак не разбрах каквото трябваше?

LILKA, DOXE има предвид размразена вода, не леденостудена вода. Става дума за теорията на японеца Масару Емото, според който водата поема и предава енергия и послания от/на околната среда, и по този начин може да се "програмира". Можеш да видиш повече в тази статия.

Не се притеснявай, че не разбираш всичко, което ти се казва. Прави това, което ти е познато, и ти е по мярка. Другото ще дойде само.

_________________
Минавайки, те разливат вода; един ден ще напоят пустинята, докато тя разцъфне.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Алистър Кроули
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителяICQ Номер
DOXEРегистрирация: Jun 02, 2005
Мнения: 35

МнениеПуснато на: 30 10 2007 19:36
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Винаги се започва с прецизно поставяне на диагнозата, пък после лечението само си "идва". Най-важното е да се установят предизвикващите синузита фактори- за зъбите е ясно, но има и други- т.нар. "Трета сливица" (но е най-често в детската възраст), девиация на носната преграда (изкривяване), трайно пребиваване на стафилококи в носната кухина- т.нар. стафилококово носителство, алергични причини, както и различни вредни вещества и газове- професионални, битови и т.н. В повечето случаи е достатъчно един добър разговор с лекар, преглед и рентгенова снимка. Важно е да се уточни състоянието на всички синуси- най-често се среща едностранен максиларпен синуит, следван от двустранния максиларен синуит.

Метода с програмирането на вода- водата се програмира по съответната методика, изложена от М. Емото, след което за да запази и съхрани информацията- програмата, водата се замразява, и информацията трайно се "поема" от водата благодарение на създадените кристали в замразено състояние. Употребява се след като се размрази и достигне температурата, при която желаем да я изпием- някои обичат по-студена вода, други- по-топла.

А комбинираното прилагане на топлина/студ е в реда- първо се прилага топлина, за да се предизвика разширение на кръвоносните съдове, и да се повиши кръвоснабдяването- чрез кръвта в съответната област се доставят повече кислород, различни кръвни клетки имащи отношение към оздравителните процеси, а самата топлина по принцип предизвиква разширяване на телата- в момент на максимално затопляне и разширение, не се прилага физически "студ", а тогава просто се визуализира светлина в студен цветен нюанс, а като охлаждащи физически средства може да се приложи съответен охлаждащ аромат- лавандула, евкалипт, мента, мащерка. Това е. Лечението винаги води до успех, освен в случаи, в които има причини изискващи хирургично лечение, а ако синузита е хронифицирал и в синусите са се образували възпалителни полипи- след овладяване на обострянето, е добре да се предприеме хирургично лечение. Не че не може да се отстранят полипи чрез алтернативни лечебни методи, но най-често под формата на самолечение нямат кой знае какъв ефект- такова лечение е нужно да се провежда от съответен лечител.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
георги75
Гост

МнениеПуснато на: 03 02 2009 11:22
 Заглавие: синузит
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Да споделя и аз мойте приключения в борбата с синузита.
Имам хроничен от 15г и съм пробвал какво ли не.Ефекти само временни.
Наскоро попаднах на този сайт и реших да пробвам рецептата с брашното + леко модификации на самото лечение.
За 2 седмици интензивни процедури нямам и помен вече от запушен нос.Ето и самите процедури които правех:
- всяка вечер по 30-40 мин. мажа кашата с брашното,черния пипер и ракията на синусите.
- 3х30 капки на ден циптросет(екстракт от семена на грейпфурт).Това го пия 7 дена , след това намалявам дозата на 3х20 капки.Най добре се пие с смес от сок(моркови + мед)Адски горчи но няма начин.
-на 2 супени лъжици вода добавям 2-3 капки цитросепт и слагам в всяка ноздра по 3-4 капки.Това го правя всяка вечер.
-Синупред форте - 3х1 .Има го в аптеките.Хомеопатично е и действа много добре на синусите.
- Промивка всяка сутрин и вечер с Neti Pot.Много действа очистващо на синусите и смятам да продължа да си правя промивките и за в бъдеще.Уреда го купих от тука: http://www.healthandyoga.com/html/product/neti.html
Много е удобен за промивка с подсолена вода.Всичко става за 1-2 мин.
-инхалация с лайка,борови връхчета + 10 капки екстракт от мента,5 капки прополис - всяка вечер и сутрин.
-Витамин Ц от дълготрайно разлагащия се.(има го в аптеките) 2х1
Общо взето ако се направят всичките процедури и ако имате търпение поне 2 седмици ще бъдете доста приятно изненадани от положителния ефект който се постига.За мен лично ефекта дойде на 8 ден чак.
Капките за нос ги забравете да ги използвате те само са временно облекчават и повече вредят на организма.
ако някой има въпроси
skype georgy75
 
ELI-1
Гост

МнениеПуснато на: 02 03 2009 21:23
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Георги,каква е тази каша с брашно,която мажеш?Аз уж доста подробно четох,но не намерих рецептата.Пиши моля те,че искам да пробвам...
 
VaskoРегистрирация: Aug 08, 2003
Мнения: 372
Местожителство: София, България

МнениеПуснато на: 22 03 2009 19:09
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Наскоро пак се разболях от синузит и се оправих по следния начин:

Купих си от билкова аптека билката петопръстник. Тя е изсушена и нарязана, готова за употреба. Една супена лъжица от билката се кипва в 400 мл. вода и ври 1-2 минути. След това кисне 30 мин. и се прецежда. Пие се по 120 гр. преди ядене, 3 пъти на ден. Много е ефикасно.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
Гост


МнениеПуснато на: 06 01 2010 18:17
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Здравейте, Ето и от мен, наскоро го открих това лекарство и е на растителна основа, циклама. Имаше мигновен ефект бърху дишането през носа. Не мога да кажа дали съм излекуван завинаги. Но засега нямам нови прояви. Назодрен се казва.
 
lesnaРегистрирация: Nov 21, 2008
Мнения: 66

МнениеПуснато на: 21 03 2010 20:05
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Аз се лекувам синузита, ларенгита, плеврита, главоболита с това
http://vbox7.com/play:9030a90c

http://vbox7.com/play:02f125a4

http://vbox7.com/play:cd3af56a
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
lesnaРегистрирация: Nov 21, 2008
Мнения: 66

МнениеПуснато на: 24 03 2010 11:10
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Здравейте!
Много искам да бъда разбрана правилно, за синузита.Чуствам, че някои са си помислили,че предното писане е като вид подигравка спрямо страдащите . Не е така.
Исках да почертая само, че когато има тяло ще има и болка дискомфорт и така нататък.Но не мислите ли, че много си насочвате вниманието към болестите. Бях чела преди години, как един лекар му направило следното впечетление, при една негова пациентка.Когато я отворил по време на операция разбрал, че рака който имал в стомаха е имал много разсейки, и не и оставало повече от няколко месеца живот.Но жената била много тиха и смирена, и го слушала във всичко, имала му голямо доверие.Затова на него, не му дало сърце да и каже истината и я излъгал. Казал и че операцията е минала успешно, дал и обикновени лекарства за стомах.И и казал, че ще оздравее.След 7 месеца тя отива на контролен преглед и от болеста нямало и следа.Лекаря не можел да повярва.Просто тя си е взимала ликарствата, вярвала му че ще оздравее и спряла да мисли за болеста.
Всяко нещо на което не му се обръща внимание си отива, след време.Това не значи, да не се ходи на лекар, или да не се вземат лекарсва, но когато се стремиш да си Духа , тези неща отпадат от самосебе си.
Поне при мен е така.,,Пътешествието му е продължило, вечно и далечно.Пътешественикът ще почука най-напред по всички чужди порти, за да стигне и до своята; ще преброди всички външни светове, за да намери най-накрая своята най-вътрешна светиня.Най-безкрайно е пътуването до самия себе си''
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Здраве Иди на страница 1, 2  Следваща


 Идете на:   Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by © phpBB :: FI Theme :: Часовете са според зоната GMT + 2 Часа