Затвори Премести
Truden Web Site: Forums

Truden Web Site :: Преглед на тема - НА ПОСТ И МОЛИТВА
Въпроси/Отговори  •  Профил  •  Лични Съобщения  •  ТЪРСЕНЕ

 НА ПОСТ И МОЛИТВА Следващата тема
Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Здраве
Автор Съобщение
apostolРегистрирация: Aug 23, 2007
Мнения: 26

МнениеПуснато на: 17 05 2008 06:46
 Заглавие: НА ПОСТ И МОЛИТВА
Отговорете с цитатВърнете се в началото

ПОСТИТЕ- ПРЕДРАЗСЪДЪК ИЛИ НЕОБХОДИМОСТ


Дълбоко религиозните хора постят в определени дни и седмици. Това им диктува тяхното вероизповедание и съображенията за това са повече от ясни.
Често става така обаче, че хората с наднормено тегло започват да постят и то с една едничка цел: да свалят някой и друг килограм. Когато тези пости се провеждат правилно, т. е. под наблюдението и контрола на вещ лекар- диетолог, те могат да се превърнат в нещо като “пластична операция без скалпел”.

Няколко думи за така наречената “терапия чрез пости”. Тя е открита съвсем случайно в края на XIX век. Редица лекари забелязали, че постите могат да мобилизират до краен предел съпротивителните сили на организма. По този начин често се стигало до едно осезателно “самоизцеление”.

През XX век немският лекар д- р Ото Бухингер разработил и създал научните основи на този вид терапия (Fastentherapie). Така не след дълго тя била възприета от цялата медицинска общност. У нас този вид лечение е известно под наименованието “целебен глад”.
Иска ми се да се спра малко по- обстойно на този проблем. При провеждането на целебния глад, ние не приемаме твърди храни, а само течни- вода, няколко вида чай, плодови сокове…

Смята се, че по този начин се постигат две много важни неща: от една страна организмът ни се освобождава от шлаки, токсини и отпадъчни продукти на обмяната, а от друга- от натрупаните излишни килограми.

На пръв поглед всичко това изглежда много привлекателно, дори изкусително. Не бива обаче никога да забравяме, че съществува една голяма опасност, която може да доведе до фатален, летален изход. Тази опасност се нарича “захранване”.
След преустановяване на гладолечението, организмът трябва да бъде захранен много внимателно, по строго определен начин.

Защото след продължителното гладуване ние сме изкушени да се нахвърлим веднага върху храната и да се натъпчем до пръсване. Това обаче може да доведе до преплитане на червата и дори до смърт.
Затова гладолечението е една опасна работа и трябва ВИНАГИ да бъде извършвано под строгия контрол на лекар- диетолог. И тук важи златното правило: НЕ ПРИБЯГВАЙТЕ КЪМ САМОЛЕЧЕНИЕ!

При желание или нужда, винаги се обръщайте за съвет към подготвени за целта лекари или се доверете на услугите, които предлагат реномирани санаториуми, станали известни у нас като “дебелариуми”.

Всички досегашни наблюдения показват, че целебният глад облекчава и сърдечно- съдовите смущения, стомашно- чревните заболявания, болестите на обмяната и дори хроничния ревматизъм. Подобрява се освен това и нервната дейност; човек се отърсва дори от депресивните състояния.
Тук му е мястото да отбележа, че този вид лечение е познат и се прилага от индийската медицина Аюрведа от хилядолетия насам! Постигнатите резултати са направо феноменални.

Редно е обаче да кажа, че ред заболявания не се влияят от тази терапия. Това важи най- вече за онези случаи, при които имаме функционални увреждания на органи и системи.
Така например окото на мой познат бе наранено при сбиване и той се опита да възстанови зрението си с 20- дневен пост. Да, ама не, както би казал един известен журналист. Гладолечението на можа да му възвърне зрението. Наложи се друг вид интервенция, която му помогна далеч по- бързо и по-лесно.

Точно затова пак ще повторя: хрумне ли ви нещо в тази насока, обърнете се най- напред към добре подготвения специалист!
В моите електронни книги аз препоръчвам една алтернатива на целебния глад. Смятам, че плодовите разтоварващи дни са далеч по- безопасни и безболезнени.

Няколко думи за самите плодови дни. Добре би било, ако всеки един от нас провежда поне веднъж в месеца разтоварващ плодов ден.
Казано другояче, пред един ден от месеца ние би трябвало да приемаме само плодове. Тези разтоварващи дни са не по- малко ефикасни от гладолечението, но не крият никакъв риск и не са така мъчителни. Освен това един плодов ден “сваля” два, че и три килограма.
Представете си сега какво би станало с подкожните ви мазнини, ако провеждате плодови дни всяка седмица!? За една година вие преспокойно може да отслабнете с цели 50 килограма!

Аз знам какво говоря, защото съм изпитвал това върху себе си. Смея дори да твърдя, че поддържам една идеална фигура главно чрез две неща: систематично и постоянно провеждане на плодови дни и продължителни разходки (уокинг) всеки ден.
Това за мен е оптималният начин за поддържане на идеално тегло. Препоръчвам го с чиста съвест на всеки, който има някакви проблеми с килограмите.

Плодовите дни водят със сигурност до трайно и здравословно отслабване, докато гладолечението НЕ ВОДИ ДО ОТСЛАБВАНЕ!
Отслабването при гладолечението е илюзорно. Защото преди пристъпването към гладолечение, човек е задължен да извърши ред процедури, с които той изчиства напълно стомашно- чревния си тракт. А там с годините са натрупват отпадъци, които понякога тежат цели 2- 3 килограма.
След като пациентът започне да гладува, организмът “изпада в паника” и се саморегулира- той намалява всичките си функции до краен предел. Така за две седмици глад се свалят около 7 кг. Нищо и половина!…

Най- страшното обаче предстои… След захранването нашият организъм включва така наречения “йо- йо ефект” и изгубените килограми се качват отново за седмица- две.
Точно затова ви препоръчвам да се възползвате от моята нова научна стратегия, част от която са споменатите по- горе разтоварващи плодови дни. Резултатът от тях е гарантиран! Опитайте и ще се уверите сами!

Пожелавам ви от все сърце успех. Тъй като успехът много често се дължи на кураж и постоянство, аз ви пожелавам да намерите необходимите сили в себе си и да проявите нужното търпение.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
IvayloРегистрирация: Nov 21, 2003
Мнения: 578
Местожителство: Холандия

МнениеПуснато на: 17 05 2008 09:23
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Пълни глупости. Как пък няма едно изречение, което да съдържа някаква истина.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати писмото Посетете сайта на потребителяICQ Номер
apostolРегистрирация: Aug 23, 2007
Мнения: 26

МнениеПуснато на: 19 10 2008 03:45
 Заглавие: Твой ред е!
Отговорете с цитатВърнете се в началото

<Мнението е изтрито от модератора>
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение 
IvayloРегистрирация: Nov 21, 2003
Мнения: 578
Местожителство: Холандия

МнениеПуснато на: 19 10 2008 09:29
 Заглавие:
Отговорете с цитатВърнете се в началото

Еее, Апостоле, къде се изгуби толкова време без да напишеш нищо. Вече помислихме, че си се излекувал.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати писмото Посетете сайта на потребителяICQ Номер
Покажи мнения от преди:      
Създайте нова темаНапишете отговор Truden Web Site Форуми » Здраве


 Идете на:   Следващата тема
Предишната тема
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by © phpBB :: FI Theme :: Часовете са според зоната GMT + 2 Часа