Затвори Премести
Truden Web Site: Дневник на Потребители


Дневник на Потребители
[ Начало | Създаване на Потребителски Профил ]

Членовете на сайта автоматично придобиват правото да създават техни собствени Дневници и да изпращат коментари.

Коледа е...
от: elan
Публикувано на: 12-25-2004 @ 12:56 pm

Коледа е...
Приказна снежна покривка е покрила света...Природата спи под нея и сънува нова Пролет.
Коледа е...Града е облян в светлини...Многоцветни лампички ни намигат закачливо от прозорци,витрини,дворове и елхи.Феерия от гирлянди,играчки и светлини радва очите ни и ни шепне,,Коледа е ..."
Децата пищят от студ и удоволствие по пързалките,радостно споделяйки какво им е донесъл тази нощ добрия старец. Забравили за всичко друго, те летят на шейни и найлони или пък участват в най-щастливата война ,,Бой със снежни топки" и гласовете им огласят мразовития ден с щастливи възгласи.
Коледа е...Празнична атмосфера, празничен дух и трапези празнични... Чакам си закъснелия автобус на спирката и си мисля...Колко хора всъщност си спомнят в този момент какво се е случило на Коледа...В колко домове ще бъде казана поне една молитва или ще бъде споменато името на Христос ? Знаят ли децата ни защо Христос се е родил в този свят и какво е донесъл на хората? Сещам се за поверието,че каквото си пожелае човек в Коледната нощ се сбъдвало...Мислено започвам да оформям желанието си и в следващия момент ,,стопирам" пак мислено започналия процес...Не е ли всичко, което ми се случва вече пожелано? И не е ли Бог пожелал вече за мен възможно най-доброто,което да ми се случи? Какво бих могла да си пожелая, което той да не е предивидил и избрал за мен? Очаква ме една Нова година, интересна и изпълнена с ново съдържание, за каквато съм мечтала и преди, но нямах смелост да си я пожелая. Ето, че Той ми дарява тази мечта сега...Какво мога да направя аз, за да ми се случат хубави неща? Кои неща са хубави? Как и кога разбираме кое е най-доброто за нас? Всичко, избрано за мен в този свят е хубаво и е най-доброто за мен...Както и да го оценява човешката ми същност. Изведнъж разбирам, че единственото, за което мога да помоля в тази нощ е да ми даде смирение, търпение,разбиране...Даже не и да ми ги даде, а да ми ги спомни...Освен да се радвам на всеки миг от престоя ми тук и да приемам с благодарност всяка дребна случка, нищо друго не мога да направя...няма нищо друго, което да трябва да правя...Всичко е в мен, имам си всичко,което ми е нужно докато съм тук...Дошла съм си с него. Единствено трябва да си спомня...Неволно погледа ми се отправя към обсипаното с огромни звезди небе и мисълта ми полита след него изричайки ,,Помогни ми да си спомня, Боже...Да бъде твоята Воля !"
Коледа е ...


Последно обновяване на 12-25-2004 @ 12:56 pmPosted Comments

Коментар от: Truden
(Публикувано на 12-25-2004 @ 03:32 pm)

Comment: Коледа е... Целувам те и Благодаря на Бога: "Господи, Отче Наш, Благодаря Ти за всичките си Братя и Сестри".


Коментар от: Akashia
(Публикувано на 12-29-2004 @ 01:23 pm)

Comment: Прегръдка, сестрице ! :))))))