Затвори Премести
Truden Web Site: Дневник на Потребители


Дневник на Потребители
[ Начало | Създаване на Потребителски Профил ]

Членовете на сайта автоматично придобиват правото да създават техни собствени Дневници и да изпращат коментари.


Ideas.gif
Илюзията
от: Akashia
Публикувано на: 05-07-2005 @ 12:27 pm

Всичко е лъжа.Така е замислено.Още в зората на времето Онзи,чието име дори не смея да изрека,е сътворил,за да познае себе си.Огледай се наоколо.Всичко е лъжа.Красивото,Грозното,Истинското,Фалшивото - те живеят в суетата на твоето съзнание.Затвори очи,умъртви сетивата си.Това,което откриеш там,то е Истинското.
Гледам се в огледалото,гледам хармоничните си черто и пред очите ми се явява старица.Красотата умира.Това,което наричаш красиво днес,утре ще загуби обаянието си,ще увехне.Защото Красотата е в онова,което не можеш да докоснеш,тя е в онова,което не можеш да видиш.
Не вярвай на думите ми - те са пепел.Истината е неизразима,тя не може да лази в пепелта на думите.Думата е върховната лъжа,на която човек крепи своята Гордост.Мълчанието се загнездва тихо в съзмнанието ми и ме отвлича от лъжата...
Всяко мое стенание е кънтеж на лъжата.Скръбта,те не са истински.Потокът на твоята радост,ще бъде потокът на твоята скръб.Отпий от него,за да потънеш в тях,но не се губи в суетата им - победи я.
Утрото и занника сменят местата си.Звездите плетат своя блясък от мрак.Песента на птиците се излива на подиума на Тишината.Всичко е лъжа.Така е замислено.За Бога,не вярвай на думите ми.Прави си малки хартиени корабчета от тях и ги пусни по мъртвите потоци на живота.Позволи им да отминат преди да те обсебят.
Всяка дума е лъжа.
Всяка мисъл - бездна.
Всяка скръб - нищетата
Всяка радост - суета.

Суетата на суетите,каза Еклесиаст,Суетата на Суетите - Всичко е суета.Изхвърли думите ми - те вече са мъртви.
Нищо ново не изрекох,знам.
Но знам и че никой,никога нищо ново няма да изрече.
Ако се измъкнеш от водовъртежа на живота,значи си го победил....

7.05.05 г


Последно обновяване на 05-07-2005 @ 12:27 pm