Затвори Премести
Truden Web Site: Дневник на Потребители


Дневник на Потребители
[ Начало | Създаване на Потребителски Профил ]

Членовете на сайта автоматично придобиват правото да създават техни собствени Дневници и да изпращат коментари.

Събуди се ...
от: elan
Публикувано на: 08-06-2004 @ 10:54 pm

Събуди се човече ! Усмихни се ! Видя ли новия ден ? Светът е прекрасен , живота чудесен , а ти си единствен и неповторим !
Не е вярно ли ? Кое ? Всичко това ? И защо мислиш така ?
Поспри за миг, поогледай се и помисли …От кой зависи , според теб , това да стане вярно ? Не знаеш вече ? Ще ти кажа – единствено и само от теб зависи ! И ако не ти се вярва , изслушай ме…
Ти смяташ , че хората са лоши , намръщени и заядливи …А ти на колко души се усмихна тази седмица ? Колко добри думи каза , за колко човека помисли с добро ?
Преди да кажеш за някого , че е лош , потърси ли доброто в него ? Хората не са само добри или само лоши .Света не е черно-бял .Потърси цветовете в човека , онова , което което го прави различен … Опитай следващите дни да се усмихваш , да помагаш , да казваш и мислиш добри и хубави неща и пак ще говорим.
Смяташ , че имаш само проблеми , че нищо хубаво не ти се случва ? А в мислите ти има ли нещо друго , освен проблеми ? И каква е тази дума ,,проблем” ? Защо не опиташ да я замениш с желание ? Как ли ? Ами много просто – казваш , че имаш проблеми с шефа – опитай да мислиш за това по този начин : Имам голямо желание да се разбираме с шефа ми . Вече нямаш проблем , имаш желание . Лесно е и работи . А за нещата , които ти се случват – случва ти се това , което мислиш . За Вселената няма понятия като добро и лошо , това са категории измислени от хората и пречупени през възгледите и възприятията на всеки един човек . Когато мислиш за нещо , Вселената възприема енергията на мисълта ти като желание и понеже ти си любимо нейно дете , тя бърза да задоволи желанията ти . Един мъдър човек беше казал : ,,Не мога да си позволя лукса да имам лоши мисли .” Разбираш ли защо ? Разбираш ли , че от теб зависи какво ще ти се случва ?
Имаш само трудности по пътя си ? Имам приятелка , която казва :,,Обичам да ми е трудно !” Как би се развивал , израствал , вървял напред , ако ти беше лесно ?Всяка трудност е нова възможност , предизвикателство … Никой , носещ се по течението не е стигнал далече . Радвай се на предизвикателствата в живота си – те те правят по- действен , по-умен, по-силен , по- успешен …
Правиш грешка след грешка ? Това е прекрасно , особено ако грешките са различ- ни …Всяка грешка е урок .Успяващите успяват , не защото не грешат , а защото се учат от грешките си . А най – успелите се учат не само от своите , а и от чуждите грешки . Номера не е да не падаш .Номера е след всяко падане да се изправяш помъдрял и да продължаваш .
Стига ти за днес , помисли върху тези неща .И ще видиш , че света е прекрасен , а живота чудесен ! Само от теб зависи !
2002

П.П . А ако зависи от Неговата Воля самои единствено ? Ако номера е да се оставиш на течението да те носи , без да се съпротивляваш ?... Тогава какво ?
2004


Последно обновяване на 08-06-2004 @ 10:54 pm