Затвори Премести

Трудно Знание: Атеизъм, логика и добрина

Публикувано от Truden - 28 05 2010 в 15:42 BG

Атеизъм

В последно време ми се върти из главата една писаница за Бог, атеистите и вярващите.
Даже я започнах със заглавието „За 8-цата, Бог и балъците“, ама ще запазя това заглавие за друго умуване по тази тема, а сега ще понадраскам това-онова за Бог, логиката и добрината.

Ние Българите не сме от оня сой вярващи, дето не пропускат съботното и неделното представление в църквата.

На църква ходим по празници и женитби, и когато се почувстваме забравени от Бога.
Отидем, палнем по една или няколко свещички, прекръстим се и се надяваме Оня отгоре дано да е видял, че сме си спомнили за Него, та дано и Той си спомни за нас в тия трудни дни на живота ни.

ОК, не сме много вярващи, ама вярата в днешни дни е повече традиция, и понеже за нас Българите, традиция значи празник, на Бог не е отредено много място в малкото останали ни традиции, освен на Великден и Коледа.
Щото тогава е време за ядене, пиене и подаръци.

Какво да кажем обаче за атеистите?

Прочетете до края в Truden Weblog

 

Връзки

· Търсене в Трудно Знание
· Статии от Truden


Най-четена Статия Трудно Знание:
За Доброто в нас

Оценка за Статия

Средна Оценка: 4.2
Гласа: 5


Моля, използвайте допълнението и гласувайте за тази статия:

Отличен
Много Добър
Добър
Среден
Слаб


Запази


Коментарите са на публикуващият ги. Ние не сме отговорни за тяхното съдържание.

Re: Атеизъм, логика и добрина (Оценка: 0)
от lesna в 12 08 2010 в 21:55 BG
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Труден побъркваш ме с тези коментари.:))))На хиляди места пише - напиши коментар:)))Ама карай нали съм от смотаняците, ще пиша на различни места, ще бъркам и мислено ще те карам да хвърляш по мене недотам позитивни вибрации.Ама карай :)))
За Атеизма искам да кажа, че донякаде съм съгласна с тебе.Ако приемем, че говорим за хора, които въобще не вярват в нищо.Но честно казано досега не съм срещала такива.Всеки вярва в някаква сила , енергия, съзнание, природа и др, просто те не го осъзнават.Осъзнават го може би в някой момент, но тъй като вниманието им е насочено към матереалния свят те не му обръщат внимание.Срещала съм чесно казано добри и сърдечни атеисти срещала съм и лоши и лицимерни духовници.
Казваш, че атеистите имат голямо его.Ако беше видял свищениците от нашия град преди няколко години как се стреляха за земи и имоти:))друго щеше да говориш.Това са относителни неща , поне за мен.И от двете породи има свясни и истински хора, зависи от отражението на духа който имат както го беше казал, мисля че във форумите.
Искам да кажа на хората тук които посещават този сайт.Не знаете какво голямо богатсво е това Трудно знание.Просто трябва да се вникне в смисъла на това което се казва-без предръсъдаци, собствено мнение, или критично отхвърляне.Казвам го от личен опит. На мен спецялно много ми помогна.С много обич Лесна


[ Отговорете на Това ]


Re: Значение на символ (Оценка: 0)
от juli в 16 10 2012 в 08:58 BG
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
видях знак който немога да намеря за да разбера какво означава ако някой може да ми помогне с значението му да ми пише[ Отговорете на Това ]