Затвори Премести

Интересен Живот: Сбогом Майкъл

Публикувано - 07 07 2009 в 21:40 BG


Сбогом, Майкъл!
Ти оставаш в нас.
прочети до края... | 1 коментар | Оценка: 5

Интересен Живот: Среща с Ник Вуичич

Публикувано от bojko91 - 25 01 2009 в 14:40 BG


Скъпи приятели!

    Изпращам ви нещо, което може би ще ви подейства потресаващо, ако гледате материала с очите на "хуманист"...Но ако погледнем показаното в клипа под друг ъгъл, ние ще видим, че не е нужно да изпитваме съчувствие, че не е нужно да се смущаваме, защото самият "герой в клипа" ни показва, чe може да бъде истински щастлив, въпреки че според някои може да е "уродлив" (аз не го виждам като инвалид, а като победител!!!! над плътта и над тялото!!!!!)
Достатъчно е само едно сърце и ... ето го човекът .... !!!!
Достатъчно е това сърце да приеме Бог ... и ето го щастливият човек ... !!!

  
прочети до края... | 6 коментара | Оценка: 4.8

Интересен Живот: Има ли бъдеще световното културно наследство?

Публикувано - 29 11 2007 в 12:19 BG


В това интервю ще прочетете думите на Титю Дюпре, създател на асоциацията World Heritage Tour, с които споделя за своите пътувания по света. От 5 години той посещава различни точки на нашата планета, за да заснеме всички паметници на културата включени в списъка на ЮНЕСКО. До момента е заснел 1/4 от тях, при това онези, които са най-застрашени или най-недостъпни. Тъжната констатация на Титю Дюпре е, че снима свят, който вече си отива, но все пак вижда и начин как да бъде съхранено ценното от нашето общо минало. Ако човечеството като цяло върви по пътя на саморазрушението, то бъдещето е в отделния човек, в свободната му воля и в неговите собствени ръце. Според Титю Дюпре, всичко идва от индивида и неговата готовност да дава на другите.

(Интервю на Светлана Дичева)


прочети до края... | коментирай | Оценка: 5

Интересен Живот: Поход на толерантността

Публикувано - 13 11 2007 в 13:13 BGНа 12 и 13 ноември ще се проведе станалият традиционен поход "По пътя на шейх Бедреддин Симави". Известното вече като "Поход на толерантността" събитие се провежда за 11-та поредна година, а негов основен организатор е Културно-просветното дружество „Родно Лудогорие”. Началото на похода е в Силистра, а пътьом се посещават редица селища и места с културно-историческо значение. Предварително определеният маршрут минава през село Окорш, град Исперих, отбива се в резервата Сборяново, продължава през Демир баба теке и завършва в Разград. В станалия вече традиционен поход участие вземат ученици, преподаватели, историци и общественици. Те посещават различни исторически места и музеи, разказващи за етническата и верска толерантност между хората, за бита и историята на различните етнически и религиозни групи в региона.


прочети до края... | 3 коментара | Оценка: 5

Интересен Живот: С акордеон по света - спомени на Анани Ананиев

Публикувано - 26 09 2007 в 21:30 BG


За изкуството на акордеона с малко носталгия и спомени разказва Анани Ананиев в един репортаж на Яна Боянова. Анани е на 57 години. Обиколил е света започвайки през 70-те с група музиканти към Балкантурист. След това е свирил сам. Само в Русия си е мечтал да отиде, но не е стигнал. Има спомени за свирни пред милиардери в щатите, пред затворена еврейска общност, пред симфоници, на площади и улици във Франция, която е пропътувал с акордеона си за няколко години.

За него журналистката от БНР Яна Боянова пише следното в блога си:
прочети до края... | 3 коментара | Оценка: 4.33
63 публикации в тази секция (13 страници, 5 на страница)

Избери страница


Нови КнигиКоментари

Последни 30

Ние във Facebook

Трудното Списание

Кой е Тук


Добре Дошли в TWS

Прякор

Тайна дума

(Регистрация)Членове:
Последен: tony_zv
Днес: 0
Вчера: 0
Общо: 21750

Посетители:
Анонимни: 94
Регистрирани: 0
Всичко: 94