За Нас

Truden.com е създаден и пуснат на линия на 1 август 2003 година от мен, Николай Сисоев (Труден).

Началото на Truden Web Site

Първоначалната идея беше да споделя тук моите преживявания и опитности в търсенето на Онова, което хората наричат Бог. С времето обаче се оформи една групичка от така наречените „трудни приятели“, която стана основен двигател на това Интернет място.

Форумите се напълниха със спорове и дискусии на всякакви теми. Създадохме места за Интернет игри, шах, помощ за ученици, библиотека, блог система и галерия. Мястото се напълни с над 20 хиляди потребителя. И тогава се появи Facebook… Шегувам се.

Върхът

Точно когато Truden Web Site бе на върха, си дадох сметка, че отговорността да си в центъра на такава голяма общност е твърде голяма. И като отговор на тези мои опасения се наредиха низ от събития, които доведоха това място до тишината за която се надявах.

Предполагам, че трудните приятели не са били много доволни от това развитие на нещата, но всичко е както трябва да бъде. Трябваше ни време да израснем, да поумнеем и помъдреем, и сега вече можем да продължим.

Приятелите

Благодаря на Ина (svetulka)Жоро (planinara)ВаскоСоня (Irini)Галя (elan)ИвайлоНеда и всички останали, които бяха в основата на Трудния Сайт, и за които няма да ми стигне мястото да изброя и да благодаря.
Специални благодарности на моя приятел Христо Цачев, който отдели безплатно място за Truden Web Site на неговия сървър.

Новото

От 13 март 2021 година Truden.com бе прехвърлен на WordPress система. За жалост преминаването от phpNuke на WordPress е доста трудно и скъпо. Успях да спася само главната част на сайта, като се наложи да се откажа от форумите, където имахме хиляди публикации, мнения и дискусии. Но както вече споменах, лудото младо минало остава назад, но не забравено.

Отново имаме форуми и се надявам отново да ги напълним, вече с по-мъдри и по-сдържани публикации и мнения. Всички потребители на Truden Web Site имат правото да предлагат материали за първа страница и да отварят дискусии във форумите.

Добре Дошли!