Форум

You need to log in to create posts and topics.

Оцеляване до следващия господар

Сигурно мнозина от нас се питат, как стигнахме до там, че едно малцинство да управлява Родината, с морални, етични и (не)духовни ценности, чужди и противни на народа. И се чувстваме безсилни, нали?
Не се притеснявайте. И този път ще оцелеем, но и този път ще страдаме, както преди.
Защото оцеляват само обръгналите на мъки.

Преди много години един арменец ми каза, че на света има три вечни нации - Евреите, Българите и Арменците. Не знам колко е вярно това, но тогава се сетих за страданието на нациите и за оцеляването. Мъката ни капсулова вътре в нас, в семейството и в рода. Влизаме в режим на пасивна съпротива. Господарите се опитват да вземат от нас, ние се опитваме да крием и да крадем от тях. Те ни впрягат в ярема, ние им пасем синурите докато орем. Те ни яздят в калта, ние падаме и се измъкваме без тях от блатото. И така, докато им свърши господаруването, а ние ставаме свободни за малко, докато намерим нов господар.

Не че народът иска господар, но народните чорбаджии винаги търсят господар, на който да слугуват за повече пари.
И така се въртим в пералото на живота, което изчиства душите, и ни избелва до кокал.

Но оцеляваме. Защото Бог обича чистите души.

Чистите души!
Тук е разковничето на последните ни мъки.

Господарите поумняха и разбраха, че тези чисти Български души трябва да се окалят, за да могат да остържат и последното останало върху българския кокал. А после ще ни хвърлят на кучетата.

И ни дадоха чалга, рап, холивудски и порно филми. Дадоха ни нова, измислена от тях образователна система, дадоха ни демокрация, която да изтрие от душите ни моралните православни ценности. Създадоха ни партии от сталиниски тип, в които се вижда само водача, за да харесваме човека, а не партийните идеи. Та да може лидерът да мърсува, а ние да му прощаваме, защото и той е "прост" като нас.

Организираха ни в партийни агитки, които са готови по-скоро да си прегризат гърлата, но да не се хванат за ръце.

Направиха омразата (русофобията) да е на почит пред любовта (русофилията). Искат да се срамуваме от любовта си. Омърсиха патриотизма с една единствена дума "патриотар", а за по-упоритите добавиха и щипка ганьовщина.

Наляха омраза в душите ни и ги омърсиха.

Сега седим безсилни пред нарязаната памет, и умът, научен на пасивна съпротива ни казва "и това ще мине, и ще дойде по-добър господар". Живеем, за да оцелеем до следващия господар. Защото сме забравили времето, когато сме господарували. А и няма как да го помним. То и в учебниците вече не го пише. Книгите за онези времена вече ги няма, а и няма кой да ги чете. Образованието, което ни натресоха е направено така, че да ни отучи да четем. То ни учи само да слушкаме, да папкаме, и да даваме.

Дадохме "съвместни" безплатни бази за американците, и две електрически централи в добавка, злато на канадците, няколко милиарда за чертежи на самолети и още няколко милиарда за още чертежи на самолети. Милиарди за бронирани военни машини (засега също на чертежи), някакви милиони (никой не знае колко) за Украйна и два атомни реактора в добавка, че много ни обичат... когато даваме. На кого още не сме дали?

А, да, за европейската мечта дадохме няколко козлодуйски реактора, дадохме за вторични суровини (модерното "скрап") няколко стотин военни самолети и хеликоптери, танкове, ракети, оръдия... Продадохме за вторични суровини Плама-Плевен, Кремиковци десетки фабрики и заводи. Дадохме си козите, овцете, свинете и птиците. Дадохме си свободата и сложихме маски, за да се уравним в послушанието. Дадохме си и здравето за парите на "БИГ ФАРМА" и Световната Здравна Организация.

Като се замисля, нашето оцеляване е нещо като оцеляването на стадото. Господарите идват и си отиват, но стадото е вечно. Защото нуждата от вълна и месо е жизнено важна за живота на господарите.

Е, не ви ли се струва срамно това оцеляване?
Родината умира под държавата, а ние оцеляваме.

Скоро и стадо няма да сме, защото ще опоскаме де що има. Ще се превърнем в онези кълба от бодли, дето се търкалят накъдето ги духне вятърът по широкия свят

Оцеляващи драки, без земя и без корен.

От всичко казано и не казано, най-важно е онова, което не разбирате.