Активност

 • Труден публикува обновление преди 3 години

  Смятайте с мен. Имената нямат значение.
  Партия Х печели изборите с близо 1/4 от гласовете, при по-малко от 50% гласували. Това прави 1/8 от всичките гласове. Тоест, печелиш парламентарни избори с по-малко 1/8 от гласовете. И поправете ме, ако греша, но останалите 7/8 от населението осезаемо ненавижда и мрази партия Х. Такова е усещането и по реакциите на хората около мен. Има нещо нередно и иронично в цялата работа, нали? Да те мразят силно над 7/8 от населението и да ти се даде възможност да ги представляваш и управляваш. Несъвършенството в уж съвършена система.
  Почти всички други партии градяха кампании като ревностни опоненти на партия Х. Сега ще видим дали е било така. Нека не обвиняваме и негласувалите, защото и без това идеологически повечето партии издишат и аз лично ги разбирам. Щото от десетилетия вече гласуваме за максимата „по-малкото зло“, а не за „по-голямото добро“.
  При нас няма партии като демократичната или републиканската в САЩ, за които всеки политик да се бори да ги представлява. При нас има личности, които градят партии и с тяхното оттегляне партията се разпада или разформирова. Няма стремеж да работиш за нещо, целта е да накараш всичко да работи за теб.
  Иначе реално големият победител на тези избори е Партията на Шоумена. Може би защото хората тук започнаха да гледат на политиката като шоу, като кич – вина за което имат всички политически лица през последните 3 десетилетия. Те превърнаха политиката в едно Ферари с цвят червен. В шоубизнес, в поредното досадно риалити шоу. В шумен концерт.
  Не съм гласувал за партия Х или за партията на Шоумена, но близо половината от гласувалите са ги избрали, което ме прави малцинство. Може и да не съм достатъчно интелигентен за да гласувам.

  Daher Farid Daher – Lammoth