Писмо 35 – Краят на света

0

Словото води никъде. или много далече

Писма до Вас

Краят на света

Бог е всички нас.
И понеже Бог създава света, светът съществува в Него.
Ние сме, в които светът съществува.
Светът в който ние живеем не е само материята, в която живеем. Той е и нашето отношение към нея. Светът в който ние живеем е и нашето отношение към нас самите.
Човек има изградено отношение към себе си, което е неговото отношение към Истината. Всеки човек има свой си свят, и всички тези светове изграждат общия свят на човечеството.
Законите на физиката са законите на този общ свят, понеже човечеството е поставило материалното като свой основен закон. В света в който ние живеем, ние винаги ще бъдем затворници на тези физични закони.
Колкото и да развиваме технологиите в този физичен свят, те никога няма да ни позволят да достигнем съвършенството на пътници във вселената.
Ние сами сме си затворили възможността да пътуваме в безкрайността. Скростта на светлината е отчайващо ниска за нашите желания. Тя е стената която ни държи затворници на собственото ни невежество.
Живеем в свят, който има началото си в нашето невежество. Неговият край е в нашето духовно издигане.
Защото духовното е, което стои над материалното, и само то може да ни освободи в нашите мечти, за да станат те наша реалност.
Не навсякъде във вселената законите на физиката са еднакви. Те се определят от духовното осъзнаване на „материалния разум“. Този „материален разум“ е част от Цялото, наречено от нас Бог. Ако ние се приближим към Него и осъзнаем връзката си с Него, ще можем да променим и законите. И тогава ще станем част от оня „материален разум“, чието присъствие срещаме в по-високо развитите „технологични“ цивилизации, посещавали земята в миналото и сега.
В нашия свят ние никога няма да сме свободни.
Ние сме, които можем да донесем края на света. Края на този свят на невежество е в нас. В нашето осъзнаване, че не материалното ни познание за света ще ни издигне, а духовната му промяна.
В духовната промяна на човечеството е краят на стария и началото на новия свят.
Сринете законите на физиката, издигайки (законите на) Духа.

Сложете край на това поколение!

Николай Сисоев – Труден

 

Поръчай книгата Труден Бог
Труден
Николай Сисоев (Труден) - основател на Truden.com Бивш музикант, сервитьор, барман, таксиметров шофьор, леяр, собственик на кръчма и дърводелец. Понякога пише поезия и проза.
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари