Това е кратък разказ за една млада жена, за нейния живот и за нейната борба…

На 16 години зрението и рязко започва да намалява. Желанието и за пълнокръвен живот обаче рязко започва да се увеличава. Татяна разбира, че има прогресивно заболяване на ретината. Тогава започват да се раждат и първите стихове. Днес, когато е на 30, Татяна ги посвещава на живота. Първата си книга нарича „Животът е…”. Недей се предава, макар и да боли
и някой ден даже ще се засмееш,
ще кажеш на глас “Най-после! Нали!”

Татяна

Татяна Донева: – Моята любима тема е животът, защото много обичам живота. За мен той е предизвикателство. Обичам да се боря с всички трудности в него. Колкото ми е по-трудно, толкова по- добре. Към всички моят призив е да бъдат силни и да се борят, защото животът е борба и в този свят няма място за слаби.

Тази година на Татяна й предстои дипломиране по „Специална педагогика“. Избора на образование мотивира с желанието си да бъде полезна на деца с увреждания.

Татяна Донева: – Човек дали е с увреждане или не, няма значение. Важното е да бъде истински. Това наистина е трудно, не мога да кажа, че е лесно. Просто всички трябва да го приемат и да се развиват като личности.

Източник: bTV, 3 декември 2005, Новини

Благодаря, Татяна

П.П. Статията е специален поздрав за mem и за нейния силен и борбен дух!

Поръчай книгата Труден Бог
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари