На 5.08.2008 година, точно в 9:12ч. сутринта (лятно часово време) се навършват кръгло 1327 астрономични години от основаването на дунавска България. Или: в посочения час и минута става факт 1327 -то поред слънчево възвръщане (точно 1327 обиколки на Слънце по еклиптиката, или на Земя около Слънце) от подписването на мирен Договор с Източната Римска империя, наречена Византия. Договорът е подписан след една година победни сражения за българите. Чрез него Византия признава своето поражение и силата на българите и се задължава да отстъпи провинция Мизия, върху която те скоро построяват столицата на новата (обновената) си държава.

Първото сведение за създаването на нова държава идва имено с договора между хан Аспарух и император Константин Погонат, сключен в началото на август 681г. във Варна, веднага след битка между обединените сили на българи и славяни с византийската армия в края на юли 681г. По една случайност, този Договор е сключен по времето на Шестия Вселенски събор в Константинопол. На 9 август 681г. (по юлианския календар) вестоносец оповестява на светите отци какво се е случило на север и това е записано в протоколите на VI Вселенски събор. Точното време на подписването на Договора – 31.07.681г. по Юлианския календар (03.08.681г. по настоящия Григориански календар) в 11:53ч. – е изчислено на базата на взаимнодопълващи се исторически, астрономически и астрологически данни, принципи и методи и неговата истинност е проверявана много пъти от различни хора вече близо 3 години.

Какво означава всичко това днес? Означава, че енергийните импулси, които ще получи обществения и природен организъм България на 5.08.2008 г. в 9:12ч. българско време – и от космоса, и от земята, и от хората – ще се отрази на общото бъдеще на българите през следващата една година – до 5.08.2009 г. Нека в този предстоящ момент да си спомним за онова Начало тогава, да пожелаем успехи и здраве на всички читави българи и да се помолим за доброто на България, тъй както ни дойде отвътре!

Николай Радев – Алдебаран
Тайни.нет

Поръчай книгата Труден Бог
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари