Български студенти с мини Нобелови награди

0

В деня на Алфред Нобел, 10 декември, в Стокхолм бяха раздадени нобеловите награди в различни области на едни от най-великите умове на човечеството. По същото време в София двама български студенти станаха лауреати на мини Нобеловите награди за научни постижения. Церемонията по награждаването им бе организирана от посолството на Кралство Швеция и представителствата в България на най-големите шведски компании. Двамата наградани са Ивайло Недялков от Техническия университет в София и Даниела Иванова от Варненския медицински университет. Ивайло получи мини нобелова награда за научни постижения в областта на физиката, а Даниела за високи успехи в изучаването на медицината. Двамата ще имат възможност да посетят някои от най-известните шведски университети и международни компании, където ще могат да обогатят знанията си и да открият нови перспективи за научно развитие.

Преди отличилите се студенти да приемат сертификатите си, друга студентка, българка, 19-годишната Ева Паунова получи титлата Санта Лусия. Санта Лусия е символ на светлината и надеждата и един от най-популярните и обичани символи на Кралство Швеция

Източник: bTV Новините, 10 декември 2005

Truden Web Site е създаден на 1.08.2003 година. Повечето материали публикувани до 2011 година носят подписа Truden Web Site. Този подпис носят и всички материали, чиито автори желаят анонимност.
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари