Небесното начало – 20.03.2009

0

На 20.03.2009 година, петък, в 13:43 часа, ще настъпи поредната астрономична пролет или така нареченото пролетно равноденствие. Тогава денят и нощта отново ще се изравнят по продължителност, а Слънце, вследствие видимото си движение по еклиптиката, за пореден път ще пресече небесния екватор и ще навлезе в зодиакален знак Овен. Целият този гигантски процес ще задвижи множество по-големи и по-малки подобни процеси във всички сфери и на всички нива. Ще отпуши едно многолико задвижване навсякъде и във всичко. От съзерцателност към действие, от съпреживяване към стартиране на усилията. И в растителния, и в животинския свят, и в обществата, и сред отделните хора.

Но нека видим какво е астрологичното и човешко значение на момента преминаване на Слънце през точкатата на Пролетното равноденствие. Най-кратко: този момент фиксира начало, което определя посоката и естеството на основни движещи сили, създава фон и “програма” за главните метеорологични влияния, за природните процеси и явления, за най-важните обществени и лични дела и събития през цялата идна година. Защо през цялата? Защото Асцендентът, в същия този момент, отнесено към цялата територия на България, неизменно ще попада в неподвижния знак Лъв, а същото означава, че влиянието на предстоящото Пролетно равноденствие по отношение нашата страна ще обхване цялата следваща година – до следващото Пролетно равноденствие в 2010 -та. Но не само планети и звезди, не само Небето ще участва и ще определя в този момент, а така също и Земята и всичко на нея. Ако вали дъжд е едно, ако вилнее буря – друго, ако пече слънце – трето, ако сме радостни – четвърто, ако сме нещастни – пето, ако възхваляваме Бог – шесто … Всичко това ще остави свой траен отпечатък за идната една година. И в отделния човек, и в природата, и в обществата. Предстоящото Пролетно равноденствие, за цялата територия на България, ще попадне в дом 9, а значи най-важното от онова, което има да става през идните 12 месеца за същата територия ще се отнася до морално-етични и законови норми, до връзката Земя-Небе, и за Човека помежду им. Все неща, частично или почти напълно забравени през последните 20 “демократични” години. Тъй като моментът е извънредно важен, предлагам на осъзнатите хора, които биха приели предложението, на 20.03.2009 година, петък, в 13:43 часа българско време, където и да се намират, да произнесат Господнята молитва „Отче наш”. Нека да са сигурни, че същите думи, в синхрон с техните, ще произнесат и много други като тях и това няма да е без последствия:

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Името Твое,
да дойде Царството Твое,
да бъде Волята Твоя,
както на небето, тъй и на земята;
хлябът наш насъщен дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от лукавия;
защото Твое е царството,
и силата, и славата вовеки!
Амин.

 

Поръчай книгата Труден Бог
Truden Web Site
Truden Web Site е създаден на 1.08.2003 година. Повечето материали публикувани до 2011 година носят подписа Truden Web Site. Този подпис носят и всички материали, чиито автори желаят анонимност.
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари