За историята, като “Гео-политически наръчник”

Или…В търсене на съвременния отец Паисий! 

На запад вече отдавна определят историческите статии и школни учебници по история като “манипулация на обществото според силните на деня!”

Не е ли същото и у нас?

Знаете ли, че дори и стойностни и пълни с уважение и точност публикации от западни медии от преди повече от сто години, са на съхранение в музеи и държавни наши архиви, но не ни се превеждат дори в медиите днес?

(лично съм давал превеждани от мен и пускани в интернет сайтове статии на “мустакатия чичко”-директор на Военно-историческия ни музей ? И той каза че имат и други, но……

Кой ще се замисли наистина за подмяната на съдържанието на думи и понятия…. като … етнос, да речем? Или като…. РОДОЛЮБИЕ???

………Кой ще зададе на маститите български историци…( та и Божидар Димитров, че и от телевизия СКАТ….въпросите:

–          КОЙ ви нареди да фалшифицирате истините по произхода на мнозинството български мюсюлмани …… като ги наричате турци???(нали съм чел лично във Френски публикации след Одвободителната война от 1878 година, интервя с Русенския валия Мигхад Паша, който казваше. – В България вече НАМА ТУРЦИ ! Има много мюсюлмани, приели вярата отдавна, има заселени бивши войни на Султана от нетурски произход, има и заселени по времето на окупацията мюсюлмани! Затова и питам “политически лидери като Волен Сидеров, пък и създателите на ДПС:

– Мюсюлманин – ТУРЧИН ли означава??? (или е “кодово име” на ПАНтюркски ибрици и шпиони ?) И кой изтри от спомена на татари, черкези, кюрди, българомюсюлмани….спомена за етническия им произход!

 

–          – Кога в учебниците по история ще попаднат материали обясняващи заселването на татаро-черкезци ( и други мюсюлмани)  в България, както и точните причини за създаването на …Бесарабо-Кримските български малцинства????

–          Защо дори за кюрдския произход на казълбашите мълЬчите? Да не се обият ТатарДоганчовци?

Лично аз имам добър познат историк, който в навечерието на Възродителния процес подготвяше докторат по история. Темата на изследването – Етническия произход на “турското малцинство от Делиормана” Лично му бях дал книга на “Банатския” професор-етнолог Васил МАРИНОВ с описание на нравите и обичаите, и спомените на изселени в Бесарабия български граждани от днес “чисто турски” села в Делиормана. И когато той завърши труда си, ми каза: Вярно че доказах небългарския произход на сегашните, както и откъде идват….НО ТОВА Е ТЕМА ТАБУ! ….. повече не го чух да говори по въпроса. ……..

Последно към “Българските интелектуалци и историци:

–          Вие….КириакСтефчовци ли сте? Или ви е страх от руската (или турска)

геополитическа доктрина? Или сте просто нечии ЕНИЧЕРИ – и духовни палачи на българското племе ? (работещи за програмата РАН?)

Има и още един въпрос (серия от въпроси):

–          През 18 век, живеещи и пишещи в български вестници интелектуалци показват изследване, че в Турската империя най-многоброен (8 милиона българи) компонент на Турската империя сме ние. Защо тогава НИКОЙ в Бг днес …дори не разсъждава по този факт?

–          Защо никой у нас не се сеща, че историческата еволюция повтаря на друго ниво отричането на всякакво човешко качество и мисъл у народа ни?, както от времената преди идването на отец Паисий и неговата “СлавяноБългарска история? И кратката фраза в предговора “О, неразумни юроде, поради що се срамиш да се наречеш Българин!” Не е ли крайно време да видим, че както и по времето отпреди появата на Отец Паисий, така и днес, българският народ се чувства жалък, слаб, безполезен и никому ненужен? И дори един “български”? президент беше предложил Кирилицата да се подмени с Латиница!!! В същото време пък, за да се различават от хърватите, съседите ни Сърби приеха наново КИРИЛИЦАТА, за да докажат на света че … си имат История и национална гордост?

Всъщност, дами и господа,

Въпросите трябва да си ги задаваме НИЕ! И по примера на отец Паисий, да…. преписваме и предаваме от ръка на ръка всичко, напомнящо ни “Че и ний сме дали нещо на света!” Защото “учебникарските и официално издадени Истории, са всъщност ГЕО-ПОЛИТИЧЕСКИ наръчници за изтриване на спомена дори за един стойностен народ, който е оставил ярка следа в световната история и самоуважение!

А да си търсим….”спасители” или “покровители” е просто от лексиката на проститутките, които си търсят СУТЕНЬОР, който богатее от “клиентите и”, осигурявайки и що-годе спокойна работа !

БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРИЯТЕЛИ ! БЪЛГАРИЯ ИМА….ИНТЕРЕСИТЕ И ГРИЖА ЗА БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА ПОДАНИЦИТЕ СИ!

И да не забравяме, че друг изход няма на този етап

Защото, както казват арабите: -Който НЕ иска, и камилата не вижда”.…. И също: “Няма по сляп, от този, които НЕ ИСКА ДА ВИДИ!

Властимеющите днес са на принципа формулиран от Мирон Иванов: – Поради липса на отговор …..ВЪПРОСЪТ СЕ ЗАКРИВА!!! Но докога?

………….Щото нищо не си „отмира“ без да си е свършило предназначението!!! Особено когато става въпрос за ДУХОВНОСТ!!!

Поради …липса на отговор …ВЪПРОСЪТ не се закрива, ами се потулва !

Което ни напомня за приказката за магарешките уши на цар Траян: – Тоест от ямата в която заравят неудабните въпроси и теми табута порастнал вече Бъзак !И хлапетата почнали да си правят свирки от които излизали „заровените истини“ !!!

Дори и да  звуча като “даващ уроци” бих ви добавил още един цитат, защото е в смисъла на Еклисиастовото “Няма нищо ново под слънцето….” :

Мариане Грубер.

„Който веднъж е разбрал какво означава да си на този свят, за да можеш да бъдеш приет, за него се отварят много затворени врати. За този човек и фанатизмът, национализмът, расизмът, класовите, верските и идеологическите бариери са само останки от отминали и преодолени времена. Който веднъж е разбрал, че утре не бива да е същият, какъвто е днес, може би няма да убегне от отчаянието, но и няма да се провали от това.“

Целия живот на хората преминава в борба със закостенели разбирания, и с нервно-лингвистични програми-НЛП ….”по книгата на Хари Адлер” .

Не става въпрос за традициите, а за онези разбирания, които възпрепятстват изслушването и подлагането на кое да нещо различно от   монтирани  в тяхното съзнание от национално образование, медии, политически и обществени мъже!

Повечето хора са предубедени и въобще не чуват онова, което им се говори. Те просто знаят, те влизат в контакт с предварително очакване. Те са направлявани и контролирани ДОРИ и в тези моменти, когато не искат да чуят и видят очевидното. Някои твърдят, че такива хора са зомбирани.

Всъщност, дали съществува пълно и частично зомбиране?

Дали наистина програмирането е процес, представляващ прикрепване на програма в съзнанието на човека, с помощта на която, той бива воден за носа, чрез образи и припомняния на определени случаи. (вярно че мнозина говорят и мислят единствано с клишета)

Наистина ли медиите (и кои точно) са специален актьор в програмирането на масите? Наистина ли са средство за тотално зомбиране на населението?. Изцяло ли трябва да се преустроят, и как?

Човешкият състав, който работи в медиите наистина ми напомня Лениновото определение за “полезните идиоти” .(щото малцина сигурно осъзнават че също са “програмирани” по нечия програма.)

Всъщност, моите разсъждения май се конкретизират по-скоро като дълъг низ от въпроси. Но пък……Спомнам си как един приятел равин казваше че отговорът на един въпрос може да бъде открит поне наполовина в самата формулировка на въпроса. Така пишело в “Тора”…или в “Зохар”….не помня точно коя от свещените еврейски книги.

. Време за промени! Съдбата трябва да се вземе в своите ръце, да не се чака на някой отгоре или отвън да идва на освобождение. Българите трябва да се вземат в своите ръце!

„Това, което не е от Бога, то няма да го има.

Въпросът е докога хората ще чакат Бог да им оправи Земята, на която те са стопани.Или просто на “силен покровител” Докога “авгиевите обори” на тази земя, ще се приписват като работа за изчистване на Бог, или на друти някои си ? Авгиевите обори очакват събудените хора, да вземат нещата в ръце и да измият насъбралата се мръсотия и негативност

……. Има шанс за това човечество (и за България), да продължи напред. И той се състои в това, всеки да поеме съдбата в ръцете си. Да не вярва на някакви си водачи, религиозни авторитети или покровители, а да вярва на своя вътрешен глас и усещане, интуиция. Да вземе съдбата в ръцете си и да стане силен човек! Да спре да се оплаква, и просто да отправя лъч светлина в тъмнината, за да могат всички да видят какво се крие там. Светлината и чистия дух са най-мощното оръжие ………….”

Бог да пази „читавия материал в Родината ни“ !

Поръчай книгата Труден Бог
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари