Словото води никъде, или много далече

Писма до Вас

АЗ ПАК ЩЕ ЖИВЕЯ

До сега в живота си не съм направил нищо съществено, освен една книга и тридесет и осем писма.
Извън тази книга и тези писма, светът ми е толкова богат, колкото и вашия.
Имам съпруга, деца и приятели, които ме обичат и обичам.
Но ако поставя този свой свят в основата на своята преценка, без Знанието, което съм оставил в написаното, аз ще съм толкова беден, колкото и вие.

Знам, че още много ще напиша и много още ще ви разкажа.
Както и знам, че винаги ще има такива, които не са ме разбрали.
И така трябва да бъде. Какво съм аз, без тези, които са в тъмното???

Животът е Светлина, но Светлината е Жива в мрака.
Иначе Аз Съм.

Исус се опитваше да обясни Живота КАТО…
Така и аз се опитах по различни начини да го обясня КАТО…
Но човек много трудно излиза от комфорта на своето „знание“. И трудно приема това което не е КАТО неговото знание.

Затова още веднъж ще се опитам да ви обясня Бог-Истината-Животът КАТО…
Едно Цяло с Две Същности.

Това е едно от най-старите обяснения за Бог. Така Заратустра го е обяснил.
Така и аз искам да ви го припомня.
… Аз само ви припомням.

Опитайте се да излезете от материалното си мислене, и си представете нещо, което е Разум-Съзнание, съдържащо в себе си Ограниченост.
Самият Разум-Съзнание е безкраен(безграничен, безпределен) като Същност. Той е ВСИЧКО!
Когато кажете всичко не си мислете „ами извън Него?“. Няма извън Него. Той Е ВСИЧКО!
Бидейки ВСИЧКО, този Разум-Съзнание е САМ със СЕБЕ СИ, и естествено АБСОЛЮТНО СВОБОДЕН В СЕБЕ СИ. Свободен е, защото в СЕБЕ СИ, Той не би могъл да има желания поставящи го в зависимост.
Той Е.
Но има една друга част-Същност в това Цяло-Разум-Съзнание. И тази друга същност съществува като неразделна част на Цялото. Тази друга Същност е Ограничението-Материя.
Както го обясних в писмото си до Васил, представете си Безграничен Разум-Съзнание и една капка Материя „висяща“ в Него, като капка вода. Тази Материя-Ограниченост съществува, съществувала е, и ще съществува в Цялото.
И Цялото е Едно и познава Себе Си:
„Аз Съм, и в мене ПУЛСИРА Моето Сърце-Материя. Това сърце е Моят Живот, защото в него мога да се ИЗЖИВЕЯ като един от НЕЗНАЕЩИТЕ, да се събудя и да се върна в Себе Си. Незнаещият минава през препядствията на ограничеността, пътува през причини и следствия, създава въпроси и задава въпроси, чиито решения преследва, и това е ЖИВЕЕНЕ.
И без това мое сърце-Материя, Аз САМО Съм.“

Това е Бог. Той винаги е бил Такъв, и ще остане непроменен в ТАЗИ СИ СЪЩНОСТ.
Бог познава СЕБЕ СИ, и знае, че това негово сърце-Материя пулсира. Появява се, расте, свива се и изчезва. Пак се появява, расте, свива се и изчезва. И пак се появява… И пак…
Това е СЪЩНОСТТА на Бог: Разум с пулсираща в него Ограниченост-Материя.

Това Цяло има в СЕБЕ СИ живот, единствено във взимоотношенията между двете си СЪЩНОСТИ. Разумът се опитва да превземе Материята, а Материята се съпротивлява с ПРАВИЛАТА(ограниченията) поставени в нея. И се получава, че Бог(както ние наричаме Разума-Съзнание) превзема Материята. От момента на нейното появяване, до момента на нейното изчезване, Бог я „превзема“. „Влиза“ в нея, осъзнава се в нея и се завръща в СЕБЕ СИ. „Завърналият“ се, „посява“ себе си в материята, и от посяното израства и се завръща още Един – Стават Двама. Те „посяват“ себе си в други двама в Материята, и още Двама се връщат в Разума. Така в материята се връщат(посяват себе си в други) все повече завърнали(родили) се в Бог, докато в материята не остане никой, който да не е дошъл от Бог-Разума. И Когато Материята се изпълни само с осъзнали се, дошли от Бога, ще се изпълни написаното в Библията, че всички ще познаят Бог.

По друг начин казано, Бог се събужда-осъзнава в Материята, като Иван, но личността в която се е събудил остава като личност в Него[завърнал се, родил се от(в) Бог]. Иван се връща в Бог със своето си съзнание и „посява“ себе си в Петър на земята. И Петър се събужда в Бог. Или Бог се събужда като Петър, както се е събудил и като Иван. Така Бог се събужда като най-различни личности, които Живеят в Него до пълната победа над Материята.
И После какво?
Материята прекратява своето съществуване, а всички тези Божии „личности-събуждания“ с имената на Иван, Петър, Фридрих, Александър…, веднъж завърнали се в Бог като ЛИЧНОСТИ, ще се откажат от ЛИЧНОСТТА си, за да се върнат в своето Начало.За да бъде всеки от Тях, Този Който Е. За да бъде всеки Този, в Когото се е събудил. За да бъде всеки Този, чиито сън е бил. Всеки от тях ще „изтрие“ от себе си своята „личност“, за да станат Едното-Цялото-Бог.

1 Коринтяни 15:28 когато казвам, ще Му е било покорено всичко, тогава и Сам Синът ще се покори на Този, Който Му е покорил всичко, за да бъде Бог все във все.

И пак ще се появи Материята в нов пулс.
И Аз Пак Ще Живея.

Николай Сисоев – Труден

Поръчай книгата Труден Бог
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари