1 юни – Ден на Децата

0

Днес е 1 юни – световният Ден на Децата.
Децата от цял свят ще празнуват, надяваме се с много смях, веселие и радост.
Драги възрастни! Ако се чувствате деца, празнувайте и вие заедно с малките. Ако не – поне бъдете съпричастни към празника на малките палавници. Дайте им цялата си обич поне в този ден. Не забравяйте, че и вие сте били деца.
Мили деца! Денят е ваш! Празнувайте!
Какво се случва у нас и по света? Вижте ЦЯЛАТА СТАТИЯ и прочетете репортажите от Казанлък, Разград и Москва.
Весел празник на всички! 🙂 Казанлък-1-ви юни
Със специално представление ще “почерпи” децата на Казанлък театър „Любомир Кабакчиев“. По повод Международния ден на детето 1-ви юни трупата е подготвила уникално мегапредставление. В него участват над 600 деца от подготвителните групи на детските градини в общината, в ролите на гости и на актьори. Спектакълът започва от 10 часа днес на стадион “Севтополис”. Сценарият на двучасовата фиеста е съставена от детски постановки от репертоара на казанлъшкия театър. По време на представлението, децата ще се потопят в забавна приказка, в която са включени любовта, приятелството, силата на доброто и хумора. На 1-ви юни, своя театрален дебют пред казанлъшка публика, ще направят и най-новите актьори на театър „Любомир Кабакчиев“ – Асен Таков и Наталия Дукова.
Днес в Казанлък се открива Международният фолклорен танцов фестивал. В тридневната танцова фиеста участват фолклорни формации от Балканските страни, както и танцьори от побратимените на Казанлък градове- Толиати в Русия и Верия- в Гърция. За първи път на фестивала ще се представи ифолклорна формация от Нова Зеландия.

Разходка с пони за Деня на детето.
Разходка с пони е един от подаръците за децата от Разград в празничния за тях първи юни. За малчуганите Центъра за работа с деца организира концерт на зве от звездите на “Стар Академи” Марин и Аксиния.
С конкурс за рисунка на асфалт започва Деня на детето в Разград. В 10 часа в градинката пред Часовниковата кула с цветни тебешири ще творят над 200 малчугани. Темите на рисунките са две: “Да мечтаем с ЦРД” и “Без цигари – по-добре”. Организатор на конкурсите е Центъра за работа с деца.
Проявите за празника продължават следобяд на Ронда в Градския парк. В 16,30 часа там ще бъде открита изложба на домашни любимци. След това започва концерт на разградски състави и на двамата гости Марин и Аксиния от “Стар Академи”.
На сцената ще излезе и изгряващата разградска звезда – 10-годишната Симона Статева, която миналата година спечели три златни медала на Световната олимпиада по изкуствата в Холивуд. Малката певица ще обяви инициатива на местна фирма за производство на пилешки продукти. Предприятието осиновява лъва, лъвицата и трите лъвчета от разградски зоопарк. Фирмата ще осигурява прехраната на лъвското семейство. Симона е кръстница на две от лъвчетата, третото се казва Слави, на шоумена Слави Трифонов. Когато научил за инициативата, стопанинът на разградския зоокът бай Бехчет, обявил своя подарък за децата, зрители на концерта в парка – разходка с пони в празничния ден.

Източниk: Дарик Радио

Десетки дечица споделят с президента мечти и проблеми.
„Когато порасна и се омъжа, искам да родя три деца. Две момчета и момиче. Защото мама и татко по неизвестна причина смятат, че аз съм им достатъчна. А толкова ми се иска да имам братче или сестриче! Може пък вие да успеете да ги уговорите?“
Тази молба за съдействие отправя малко руско момиченце до Владимир Путин. Апелът се съдържа в писмо, което неназованото дете написало до руския президент, съобщава московският в. „Труд“.
Това писмо е едно от многото, които дечурлига изпратили до държавния глава. Инициативата за това е на „Труд“, който призовал децата да споделят с президента мечтите и проблемите си в навечерието на днешния празник на детето. Президентската администрация била залята от откровения на невръстни. Единственото условие към малките било да напишат лично писмата, без помощта на родителите.
Някои от авторите възприемат Путин като Дядо Мраз, посочва вестникът. 11-годишният Серьожа от Екатеринбург се надява президентът да изпълни „двете му мечти“. „Помогнете ми, моля, да се сдобия с велосипед и компютър“, написал Серьожа.
„Уважаеми В. В. Путин, искам в нашата страна да няма престъпници. Нима това е толкова трудно изпълнимо?“, пита в писмото си Лиза Агафонова (8) от Москва.
Подобна молба има и седмокласничката Катя Суботина от Владикавказ. Частното училище, в което тя учи, било открито преди 2 г., по същото време, когато терористи завзеха училището в Беслан. Оттогава школото на Катя било под постоянна охрана, понякога евакуирали учениците при предполагаема опасност. „Моля ви да направите така, че в страната ни да няма терор и да можем спокойно да ходим на училище“, апелира момичето. На по-весела вълна е Ирина (8) от Екатеринбург. Тя иска в града й постоянно да се снимат детски филми, в училищата да няма столови, а ресторанти, в които всеки петък клоун да забавлява децата. „Искам още по света да има само дружба и радост“, допълва Ирина.

Източник: Вестник “Труд”

Поръчай книгата Труден Бог
Truden Web Site
Truden Web Site е създаден на 1.08.2003 година. Повечето материали публикувани до 2011 година носят подписа Truden Web Site. Този подпис носят и всички материали, чиито автори желаят анонимност.
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари