Слави и Парламент 2021. Ще има ли правителство?

2

Положението след Избори 2021 е както едно време казвахме „мамси джейс“.
Някои си мислят, че Слави е ошашавен от неочаквания успех, но аз си мисля, че той вече има план за действие след очаквания успех и сега го изпълнява.

Бойко е ошашавен от неочакваната пирова победа и в своя стил се опитва да разпредели територията за рекет, която доскоро контролираше. Напомни за буйните герберски чакали, които само чакат да им свирне и предлага десет депутата, ако се спазарят с мир.

Корнелия отказа да подаде оставка след изборното фиаско, като даде да се разбере, че така поема отговорността за целостта на партията столетница. Нейното решение разбира се е продиктувано и от доверието, което столетният членски състава на БСП ѝ засвидетелства само преди няколко месеца на демократични избори в партията.

Мая Манолова вече влезе във „важната роля да бъдем парламентарен омбудсман“ и се кани да разследва бойковото прахосничество на народни (и европейски) пари.

Христо Иванов за сега стои като най-обиграния политик на вече властващата опозиция, с ясен изказ и виждане за бъдещето. Според него най-вероятното продължение на тези избори е… нови избори.

Аз съм напълно съгласен с една такава прогноза.
Защо?
Защото доколкото познавам Слави, Корнелия и Христо Иванов, най-полезния ход в това положение е „доубиване“ на ГЕРБ.

Та, тефтера за сметките сега е в Дългия.

СлавиА Слави е злопаметно копеле (самоопределението „копеле“ е негово).
За един ден Бойко иронично го нарече „колегата политик Слави Трифонов“, а Сачева злостно подмяташе от телевизора, че политиката не е скечове и телевизионно шоу. Макар че е, и Бойко го доказа от джипката.

Ще включа към обидите и гадния начин по който Бойко се опитва да го изпържи пред избирателите му, че видите ли вие, които гласувахте за него, той не може да състави правителство и ще ви издъни в надеждите ви за нещо по-добро без менЕ и ГЕРБ. И това е много хитър ход на селски кооператор, загрижен за надника си в дъждовен ден. Защото, ако Слави е решил да откаже мандата, ГЕРБ е изправен пред опасността от пълен крах на следващите избори. Та нека го сложа в тигана, мисли си Бойко, и да не му дам възможност да откаже мандата, пред страха от електорално неодобрение за това действие.

Избирателите на Слави трябва да знаят, внушава ни Бойко, че ако откаже мандата ще хвърли държавата в хаос, от което ще последва безпаричие и глад. Защото няма да получим парите на Европа, които той така мъдро разпределяше.

И така, какво аз мисля че ще направи Слави?

Слави ще откаже мандата.

Това ще бъде ясен знак за останалите, че трябва да се гласят за нови избори и те ще приемат този знак с облекчение.
Никой не би се наел да съставя правителство, което ще зависи от десет наемника на ГЕРБ и което ще даде време на Бойко да се окопити за едни други предсрочни избори.
Трябва да се използва набраната инерция сега. Защото никой не си прави илюзията, че парламент със сегашното политическо разпределение би изкарал пълния си четиригодишен мандат.

Слави знае това, както и че точно сега е моментът да стъпче главата на змията и ще го направи с най-голямо удоволствие и показност.

Поръчай книгата Труден Бог
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
2 Коментара
най-стари
най-нови най-гласувани
Мнения в полето
Виж всички коментари