Защо Българите в чужбина ТРЯБВА да ГЛАСУВАТ

0
Българите в чужбина
Българите в чужбина

Българите в чужбина ТРЯБВА да ГЛАСУВАТ

Казват, че интелигентните хора четели интелигентни пишещи.
Страхувам се, че ще оборя това твърдение, защото или Милена Фучеджиева не е интелигентна, или аз съм много тъп. Прочетох нейното мнение, че Българите в чужбина не трябва да гласуват и имам доста да кажа срещу това.

Госпожа Фучеджиева твърди, че:

За да разбираш една държава и народа ѝ ти трябва да работиш в нея. С народа ѝ.

Аз бях 25 години в ЮАР и преди две години се завърнах обратно в Родината.
През тези години разбрах, че за да разбираш народа и държавата си, трябва да си наясно защо си напуснал България и защо искаш да се върнеш в нея. Фактът че моето мислене след четвърт век в чужбина е по-различно от мисленето на Българите в България не ме прави интелектуален инвалид без правилна преценка за нуждите на моята Родина.

Госпожа Фучеджиева твърди, че умните Българи навсякъде са един и същ процент. Това е много глупаво твърдение. Умните в чужбина са много по-голям процент от по-малко умните, защото в чужбина вторите бързо се отсяват от ситото на живота, и те се връщат обратно в сигурността на Родината. Аз лично познавам много такива не много умни Българи, които на втората година се завърнаха обратно в България. И точно те  след това твърдяха, че били „повече Българи“, както госпожа Фучеджиева твърди.

Аз обаче съм убеден, че умността и родолюбието (кой е повече Българин) се мери по избора на човека. И когато Българите от чужбина чуят изказа на Министър Председателя, който са си избрали Българите в България, те се питат какви са тези наши Българи, които са избрали толкова прост човек да ги управлява.
И е естествено на изборите да гласуват срещу избора на нашите Българи с надеждата, че и малкото камъче може да обърне колата на простака.

И много умно гласуват тези чужбински Българи, които са избрали да са „нещо друго“, госпожо Фучеджиева. Гласуват за Възраждане за ДБ за Има Такъв Народ, защото знаят, че само така може да се изтрие срамът и бедата в които живеят нашите Българи в България.

Българите в чужбина не са податливи на пропагандата на Българските медии, защото телевизорите в чужбина не бълват промивката на най-ниско ниво, която правят купените от олигарсите медии в България.

След 25 години в чужбина аз виждам повечето Българи в България като замаяни бройлери, които са били люлени с глава под крилото.

Мога да твърдя, че моят поглед върху политическото и икономическо състояние на България е много по-бистър от погледа на всеки средно статистически Българин. Умните Българи в България също виждат до къде е затънала Родината, но по-радващото е, че и глупавите вече се осъзнаха и почнаха да гласуват като Българите в чужбина.

Последните избори го доказаха.

И сега, не виждате ли госпожо Фучеджиева, че когато Българите в България гласуват като Българите в чужбина, нещата започват да се променят? Може „Има Такъв Народ“ да не е най-доброто, което България може да даде, но е по-добро от системата на г-н Бойко Борисов, и това вече е успех. Или не сте съгласна?

И пак да подчертая, изборът, който направиха Българите в България отдавна бе посочен от Българите в чужбина. Което прави вашето твърдение, госпожо Фучеджиева, изключително не интелигентно, да не кажа глупаво.

Та ако още не е ясно, нека кажа защо Българите в чужбина трябва да гласуват.

  1. Те не са обработени от пропагандните медии на управляващите.
  2. Те нямат пристрастността на партийни запалянковци, които викат за своя отбор, даже когато губи.
  3. Процентното съдържание на умните в чужбина е по-голямо от това на глупавите, и представителната извадка на техните гласове е най-добрия политически коректив.
  4. Българите в чужбина имат политическия опит от държавите в които живеят и техният глас е опит да се въведе в България доброто и да се избегне лошото, което са научили в чужбина.
  5.  Българите в чужбина не могат да бъдат купени или заплашвани, за да гласуват по заповед.
  6. Те трябва да имат правото да избират управление на държавата, което да гарантира добър живот за техните роднини, сигурност за техните инвестиции, собственост и пари в Родината.
  7. Правото на глас на Българите в чужбина ги приобщава към делата на Родината и ги прави творци в доброто и съучастници в злото, което ни се случва като нация и държава. Да дадеш отговорност на някого е израз на доверие. (Имаме доверие на хората избрали Бойко Борисов, а нямаме доверие на онези, които гласуват срещу него (!) )
    Даваме 10 годишна данъчна отсрочка на чужденците в България а някои искат да отнемат гласа на Българите в чужбина. Не е ли срамно това отношение?

Бъдете умни и добри!
Няма „наши“ и „други“ Българи.

 

Поръчай книгата Труден Бог
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари