Тъжна история за необикновената и неизлечима любов между българин и туркиня по време на т.нар.възродителен процес 1984-89 година, поставена с внимание в историческия контекст.

Българският кандидат за „Оскар“ за чуждоезичен филм „Откраднати очи“ представя новото ни кино на най-големия фестивал във Великобритания, съобщиха от „Арт фест“.

След повече от 15 години пауза български филм отново е селектиран за най-престижния британски кинофестивал и ще участва в програмата „Европейско кино“. Режисьор на лентата е Радослав Спасов, съсценарист с Нери Терзиева.

„Откраднати очи“ грабна наградата на „Кодак“ за най-добър български игрален филм на 9-ия Международен „София филм фест“ през март 2005 г. Продукцията представи успешно българското кино и с едновременното си участие в конкурсната програма на два елитни световни кинофестивала в Карлови Вари и Москва. Весела Казакова спечели наградата за най-добра женска роля на 27-ия Международен кинофестивал в Москва. Филмът получи наградата на публиката в Палич, Сърбия, и наскоро беше приет с огромен интерес на кинофестивала в Пусан, Корея.

Дарик Радио

Поръчай книгата Труден Бог
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари