Скъпи приятели!

Изпращам ви нещо, което може би ще ви подейства потресаващо, ако гледате материала с очите на „хуманист“…Но ако погледнем показаното в клипа под друг ъгъл, ние ще видим, че не е нужно да изпитваме съчувствие, че не е нужно да се смущаваме, защото самият „герой в клипа“ ни показва, чe може да бъде истински щастлив, въпреки че според някои може да е „уродлив“ (аз не го виждам като инвалид, а като победител!!!! над плътта и над тялото!!!!!)
Достатъчно е само едно сърце и … ето го човекът …. !!!!
Достатъчно е това сърце да приеме Бог … и ето го щастливият човек … !!!

 

Ако някой изпита чувства, различни от възхищение ….
Ако някой от вас в този момент, гледайки клипа, не си каже: „Щом този човек, състоящ се почти само от едно сърце, може да се усмихва, да се радва, дори и да забавлява другите, да служи на Бог, колко повече повод имам аз да не се тревожа, а напротив – да се радвам на всеки нов ден, да благодаря на Бог за очите, с които виждам светлината и любимите си хора, за ръцете, с които мога да загреба вода от бълбукащия извор, за краката, с които мога да се движа и да бродя по пътищата на Благовестието ….

Ако някой от вас сметне, че клипът е твърде потресаващ, аз още от сега, в този момент, когато пиша тези редове, бих желала да му се извиня …

Ето го и самият клип!

[РЕДАКЦИЯ] Клипът в тази публикация вече не съществува. На негово място е показано видео от 2015 година

Този, когото виждате на клипа, е мъж на 25 год.  Казва се Ник Вуичич. Така е роден – без ръце! Без крака. И … няма установени медицински причини за това …! Сблъсква се с неизброими пречки и предизвикателства, като се започне от това, че околните хора бързат да отклонят погледите си от него, „защото е страшно да го гледаш дори!!!!“ преминавайки през дистанцията и дистанцирането на хората около него …“… защото чувствам някакво неудобство, че аз имам здраво тяло, а той самият – представлява просто …купчина плът!“ и стигнем до съчувствителните хора, които казват : „… искрено съжаляваме, че не можем да му помогнем“ …

Но съществува ЕДИН, Който не го съжалява!!!!!
Но съществува Един, който не се притеснява, че пред Него е застанал (дали това е правилната дума „застанал“ ?!?…) … а може би …. че пред Него се намира купчина човешка плът, обвила в себе си едно голямо Човешко сърце, което Този Един е съзрял веднага …

Този Един, Който освен че дава на човека сърце, познава това сърце повече от всеки друг, решава да превърне човека с това  сърце от „получаващ само състрадание“ или (извинете ме за думата) „прикрито отвращение“ в човек, в когото да се изяви Божията сила. Та нали е казано :“…защото силата Ми в немощ се показва съвършена”  (2 Кор. 12:9а)

И Бог е готов за работа, за действие, за промяна в сърцето на Ник!
Но има още една съществена подробност. Бог трябва да получи съгласието на самия Ник. И не само съгласието му, а и желанието да Му съдейства, да вярва в успеха на тази работа и волята да сътрудничи на Бог, което означава,че и Бог, и самият Ник трябва да се потрудят!!!!
И затова Бог му дава сила да преодолее онова, което другите смятат за невъзможно. Заедно с това, Бог влага в Ник неугасима страст да започне да споделя с другите хора същата надежда и искрена любов, която той лично е опитал. От Бог!!!! И Ник започва да се среща с другите хора наоколо; той самият търси контакт с тях … с повече от два милиона души по цялата земя…

Пътувайки свободно в повече от 19 страни, Ник изключително смирено продължава да използва непрекъснатите възможности, които Бог му дава, за да израства и да споделя с хора от много националности свидетелството си за надеждата, която всички ние може да имаме в Исус при АБСОЛЮТНО ВСЯКА СИТУАЦИЯ.

Най-голямата радост на Ник в този живот е да запознава хората, които среща с Исус; и да ги споделя с тях, че Христовото най-голямо желание е – и те да Го познават лично, като Му позволят да стане техен Господ, Спасител и Приятел.

Людмила Ширкова

Поръчай книгата Труден Бог
предишна писаницаНакратко за хайку
следваща писаницаVaya con Dios – Желем, желем…
Truden Web Site
Truden Web Site е създаден на 1.08.2003 година. Повечето материали публикувани до 2011 година носят подписа Truden Web Site. Този подпис носят и всички материали, чиито автори желаят анонимност.
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари