Реалността в живота

0

Искам да споделя с вас своето мнение за някои аспекти на живота.

Замислете се , гледайки реалността в живота и собственият си опит, какви са най важните компоненти на съществуванието ни.
На първо място това е храната , всичките ни усилия са насочени към задоволяване на глада на първо място. Второто най важно за хората нещо е чифтосването, типично и за животните.
Третото е домът, което дава усещане засигурност и спокойствие. От раждането ни, тези три компонента, кодирани в нас, ни водят през целият ни живот, като разбира включват и много подкомпоненти, но също насочени към задоволяване на тези основни три фактора- работата за задоволяване на глада и осигуряване на подслона, образованието имащо за цел същото, създаването на семейство с цел продължаване на рода и задоволяване на нуждите ни като остареем и няма човек който да оспори стремежът на всички хора за задоволяване на тези три фактора, така са ни учили като малки, и дори да не искаме материалната ни зависимост ни тласка към тези първични желания, дори най големите философи и интелектуалци се стремят към това макар и да не го признават.
В основата на тези желания стои страха, който е и най-голямото ни препятствие към духовното ни израстване. Но колко са хората в историята на цивилизацията, които са се отказали от изброените по горе фактори.
Тези които са го направили са имали желязна воля, която за съжаление трудно се постига , особено в съвременния начин на живот , когато задоволяването е основният стимул на хората.

А за какво ни е знанието , когато остава неприложено в живота ни?

Поръчай книгата Труден Бог
Truden Web Site
Truden Web Site е създаден на 1.08.2003 година. Повечето материали публикувани до 2011 година носят подписа Truden Web Site. Този подпис носят и всички материали, чиито автори желаят анонимност.
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари