Скъпи Приятели и Посетители на Truden Web Site!

Измина една година откакто в нашия сайт беше поставено началото на инициативата “Добрите новини”. За изминалото време практиката показа, че е много трудно да се намират и публикуват добри новини. Не защото такива няма, а защото сме свикнали да не им обръщаме внимание. И така добрите новини минават покрай нас, почти без да ги забележим.
Ако разгледате секцията на “Добрите новини”, ще забележите, че за тази една година информация е ползвана предимно от медиите – радиа, телевизии, вестници, новинарски интернет страници. Благодарим на всички тях. От там излязоха няколко много добри попадения, но като цяло стилът и тематиката използвани в медиите стоят някак си встрани от живото всекидневие. Добрите новини в тях се представят по новинарската лента както и всички останали – поглеждаш набързо и отминаваш.
А всички ние имаме толкова голяма нужда от това да прочетем и научим нещо хубаво за живота ни, за нашите близки, приятели или просто ей така, да заемем днес мислите си с една добра новина.

Днес с радост мога да отбележа, че като напиша в търсачката на Google “добрите новини”, връзката към едноименната секция на Truden Web Site се появява на второ място в списъка. Това наистина е една много Добра Новина! Оказа се, че тя няма да е последна за деня. Докато се ровех из мрежата, попаднах на нещо много интересно и в същото време много хубаво. Това може би е най-добрата новина, на която съм попадал за тази една година търсене и събиране.

Оказа се, че не сме сами! В клуба на раково болните на dir.bg си имат Кутия “ДОБРАТА НОВИНА”, където се споделят всички успехи при лечението на упоритата болест. Наистина е съвсем различно да прочетеш и видиш споделената радост на тези хора от минималния успех постигнат от тях. И тук добрата новина не се губи в общия информационен поток, а е жива, истинска, като съставна част от живота на всеки един човек. Нищо, че тематиката на тези добри новини е една и съща. Важна в случая е идеята и осъществяването на инициативата, което довежда до внасянето в нашия живот на така необходимия позитивизъм. Основен инициатор и двигател на идеята, както и модератор, е Весела, самата тя засегната от болестта. Ето какво казва тя в началния постинг, с който отваря Кутията “ДОБРАТА НОВИНА”:

Правя тази кутия с молба тук да събираме добрите новини.
Моля всички, които знаят за хора, преживели ужаса на тази диагноза – да пишат тук. Знаем, че хиляди умират от рак, и говорим само за тях. А за хилядите излекували се – защо мълчим? Имаме нужда от добри новини – да ги събирме тук за кураж на всички ни!

Ракът е само диагноза, не присъда!

Нема начин да нема начин!

Много е радостно и хубаво да има хора като Весела и другите пишещи в Кутия “ДОБРАТА НОВИНА”, носещи позитивизъм и даващи надежда на нуждаещите се. Тя е жив пример за това как личната болката, страданието и нещастието могат да бъдат превърнати в нещо положително. И не само това, но и да се роди една кауза, която да дава надежда и подкрепа на много други изпаднали в беда хора. Тук не е място да се коментира силата на положителното мислене и вярвам, че малко хора ще отрекат реалността на неговото въздействие. Който има нужда от помощ, едва ли ще се замисля кое какво е. Той направо черпи с две ръце от извора вяра, надежда, оптимизъм и позитивност, а в случая този извор е Весела. Ето какво казва тя за собствената си борба:

Не се страхувам да се похваля, не съм суеверна. Споделям, защото е необходима вяра в добрия изход – има ли вяра, има и добро повлияване на болестта. Просто трябва да се борим с всички сили, да не се предаваме и резултатите ще са добри.
За момента аз водя по точки пред болестта, затова се и радвам.
После, каквото дойде – ще го мисля тогава.
Успех на всички в борбата 🙂

Всички ние пожелаваме на Весела и на другите болни от рак скорошно оздравяване. Твърдо вярваме, че това ще стане и ще чакаме те да се похвалят с една наистина добра новина. Може би най-добрата в живота им. Ние не се съмняваме в успеха ви, защото вие си имате своята Кутия “ДОБРАТА НОВИНА”, която е вашата банка за позитивизъм и опора в борбата за живот.

Тук е мястото да отбележа, че е добре всички да помислим за своя Кутия , която да пълним всеки ден с добри новини. Защото не знаем дали един ден няма да ни дотрябва натрупания и възпитан оптимизъм и положителен поглед върху живота. А дори и да не е за нас, съдържанието на Кутията може да послужи на нашите близки и приятели. Чудесно е да видите как един човек се въздига от нищетата на живота си благодарение на вашата помощ.

Да. Лихвата от вложената добрина е неизмерима!

Vasko

Поръчай книгата Труден Бог
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари