Освен да задоволява своите биологични и битови нужди и да препуска след своите инстинкти и страсти, човек има нужда и от нещо друго – от въодушевление и вдъхновение. Понякога той силно се нуждае от онази чувствена екзалтация и от онази еуфория, които го откъсват от земната реалност, повдигат го някак си от земята и го пренасят в селенията на Духа. Така той се зарежда с оптимизъм и радост и става способен  да извърши и невъзможното, да твори чудеса. А за всичко това на земята отговарят главно две планети на небето. Юпитер – покровителят на всички пътешествия и стремежи Нагоре, на вярата и стратегиите за живот, на смеха, радостта и веселието. И Нептун – владетел на океаните и моретата, на музиката и всички изкуства, на себеотрицанието и възвишените чувства, на връзката с божествената любов. И когато двете планети се застигнат на небето, от тази тяхна среща се ражда нещо ново, трайно, красиво и божествено на земята. Ражда се новата универсална матрица на човешкия Дух, на Любовта и на Щастието. А така също – и новият небесно-земен прототип на моралния Стожер, на опората Свише, на невидимият надзор Отгоре. Та съвсем скоро и за пореден път предстои човечеството да получи всичко това – на 27.05.2009 година, сряда, в 23:07 ч. лятно българско време.

А сега, когато все още пребиваваме в стария цикъл Юпитер-Нептун, нека видим кога и как се е зародил той и какво ни е донесъл. Стартирал е на 9.01.1997 година, когато двете планети са се срещнали в Козирог. А в Козирог Юпитер е в падение, там той е твърде натясно, не може да се разгърне според природата си, там не се чувства много добре и Нептун. И двете планети са извори на вдъхновение, а в Козирог, поради строгостта, точността и деловитостта на последния, въодушевлението им угасва преди да се е родило. В същото време те самите вредят на Козирог, та голям брой традиции, правила и табута, обществени и други норми и граници, покровителствани от него и от неговия владетел Сатурн, вече отгърмяха в небитието. Затуй отминаващите 12 години и половина бяха максимално лишени от вътрешни задръжки, от въодушевление и духовен живот. И това – в целия свят. Те бяха заменени с деловитост, алчност и религиозен фанатизъм… и с поне трикратно увеличение консумацията на алкохол и опиати. Щото от векове последните служат за заместители в подобни случаи, нали те също носят чувствена екзалтация и еуфория, макар и малко по-различни от гореспоменатите, те също са под егидата на Юпитер и Нептун. А заедно с всичко това, почти се срина и онова, което някога се наричаше морал. Особено силно бяха засегнати страните управлявани от Козирог, като България и Афганистан, например. При което Афганистан постепенно се превърна в най-големия производител на наркотици и религиозни фанатици в света. А България… в какво се превърна България?

Добре, нека да видим сега и какво ще донесе на човечеството новият цикъл Юпитер – Нептун за времето от 27.05.2009 до 12.04.2022 година, докогато трае неговото действие. Съединението попада в 27-я градус на Водолей (трета декада). Последно такова съединение на двете планети във Водолей е имало през 1843 година и виждаме, че главното, което е станало в света тогава и по-късно е свързано с израстване свободата на човешкия дух, с неговото разкрепостяване. Тогава това е отприщило огромна творческа енергия, преобразила света изцяло впоследствие. Благодарение на същото – на израстването в духа на българите тогава – по-късно те са получили и своя шанс за политическо Освобождение. А новото им съединение, какво ще породи новото съединение между двете планети? Най-вероятно е главното, което ще направи е да подготви човечеството за влизането му в Ерата на Водолея, което ще започне да се осъществява най-интензивно и на практика при преминаването на Уран – владетел на Водолей – през Овен, от април 2011 до март 2019 година. Ала най-важният момент ще настъпи тогава, когато Нептун трайно се настани в своя домицил Риби и започне да преминава през него. А това ще стане в периода февруари 2012 – март 2025 година – време за нов Ренесанс на човешкия дух и възможности.

За България същото това би означавало нещо по-конкретно, защото последното точно съединение на двете планети ще попадне в дом 2 на картата с координатите на София, построена за този момент. А какво е мунданен дом 2? Финансова система, икономически растеж, но така също – и музика. И тъй като това планетно съединение влияе най-пряко в сферите на духа и в изкуствата, то музиката тук би имала най-първостепенно значение. Очакването е най-после България и българите да се оттърват от безвремието, докарало чалгата – нещо най-чуждо на духа на предците им – и да започнат сами да създават оригинална музика в собствен стил, която ще се харесва и извън границите на страната. А оттук нататък ще се задвижи и всичко останало, защото каквато е музиката, такива са и вътрешните трептения. А каквито са вътрешните трептения, такова е и всичко останало…

Заради всичко казано и неказано дотук, нека всеки желаещ да се присъедини към описаните небесни събития с една обща медитация на 27.05. 2009 година, която ще започне в 23:00 часа българско време. В следващите няколко дни ще бъде приета и нейната обща формула, участвайте с предложения!

И едно предупреждение:
Никак не е за препоръчване да се употребява алкохол и други упойващи вещества по време на съединението Юпитер-Нептун, а така също – и преди и след него! Защото това ще има не съвсем добри последици за употребилия през следващите 12 години и половина! Всичко, което човек направи или не направи в този момент, ще има най-значими и трайни последици през същите тези години!

Поръчай книгата Труден Бог
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари