0

“За да направиш прерия е нужно пчела и детелина,
и една мечта голяма.
Ако мечтата е достатъчно голяма,
може и без пчела и детелина!” – това е едно от невероятните прозрения на Емили Дикинсън, която издига в култ способността на човешките същества да мечтаят. Известна е и максимата, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Няма човек, който да не мечтае – и какво от това ако не знае, че всяка мечта е реализирано въображение. А въображението е управляемо. То променя нас самите и света около нас. Как да направим това – със силата на “подсъзнанието, което може всичко”. Чрез методите на визуализация, посяване, утвърждения, осъзнаване и оценяване. До какво води това –до развитие на интуицията ни, до осъзнаване на действитеността, до повишаване на самооценката /необходимото условие за успех/, до развитие на творческите наклонности, до самолечение, до цялостна реализация на личността. Списъкът е дълъг. И нямаме алтернатива ако искаме да бъдем успешни.
Проблемите, с които всекидневно се сблъскваме, обхващат изключително широк спектър от разнообразие. Те са свързани с различни социални сфери. Най-същественият принос на психологията е, че като ни дава възможност да разберем по-добре себе си и другите или да узнаем дълбочината на човешката природа, тя ни дава шанс да бъдем по-успешни в живота си, да го управляваме и да го харесваме, да повишаваме удовлетвореността си от живота и да изпитваме все по-често най-желаната емоция – щастието.
Ние хората твърде много се различаваме по това, колко от потенциала си използваме и как го използваме. За съжаление част от нас буквално похабяват потенциала си. Неуспешни и неудовлетворени от живота си, те излагат на риск психичното си здраве – преживяват негативни емоции, взимат наркотични вещества, понякога изпадат в депресия, достигаща до клинични форми. Те “спомагат” и другите хора около тях да бъдат нещастни. А всичко това може да бъде и иначе. Свързващото звено е “личната реализация” – това пък означава успешно изпълнение на някаква дейност. Всеки човек разполага с определен потенциал. А от нас самите зависи в каква посока и до каква степен ще го развием. И стъпките са само Три:
• Първо – да повярваме, защото “това, в което вярваме, влияе върху това, което се случва!”
• Второ – да осъзнаем, защото “само ясната представа за това какво можем да направим и какви можем да станем, ни тласка редовно да работим над създаването на нашата нова действителност!”
• Трето – да бъдем готови да понесем успеха, защото вас “ви очаква прекрасен живот, пълен с възможности. Всичко, което можете да си представите, е постижимо. Моменът е назрял и ви очаква!”

Катя Кючукова

Поръчай книгата Труден Бог
Truden Web Site
Truden Web Site е създаден на 1.08.2003 година. Повечето материали публикувани до 2011 година носят подписа Truden Web Site. Този подпис носят и всички материали, чиито автори желаят анонимност.
Запиши се за отговори
Уведоми ме за
guest
0 Коментара
Мнения в полето
Виж всички коментари